Ο Έλληνας που χαράσσει την παγκόσμια στρατηγική μάρκετινγκ της Microsoft
Έργα Ελλήνων

Ο Έλληνας που χαράσσει την παγκόσμια στρατηγική μάρκετινγκ της Microsoft

Ο Ιορδάνης Χρυσαφίδης είναι κάτοχος πτυχίου επιστήμης και διοίκησης επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Waterloo στον Καναδά και αυτή τη στιγμή είναι Αντιπρόεδρος του τμήματος Μάρκετινγκ στον παγκόσμιο κολοσσό της τεχνολογίας Microsoft.

Ο κ. Χρυσαφίδης και η ομάδα του είναι υπεύθυνοι για την οριοθέτηση και την εκτέλεση παγκόσμιων στρατηγικών μάρκετινγκ, προγραμμάτων και εκστρατειών των κατασκευαστών πρωτότυπου εξοπλισμού (ΟΕΜ), με στόχο την προώθηση του συνολικού οικοσυστήματος υλικού και την επίτευξη αμοιβαίων επιχειρησιακών στόχων του αμερικανικού κολοσσού.

 

 

Ο κ. Χρυσαφίδης έχει διατελέσει σε πολλές επιχειρησιακες θέσεις του τμήματος μάρκετινγκ από τη στιγμή που προσχώρησε στη Microsoft το 1993. Πριν από την προσχώρησή του στο τμήμα OEM, ήταν ο Αντιπρόεδρος της Corporate Accounts Sales, Μάρκετινγκ και Επιχειρήσεων της αμερικανικής θυγατρικής της Microsoft.

Εκεί είχε υπό την εποπτεία του την ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων που θεωρούνται κρίσιμα για τη διαχείριση των συνολικών πωλήσεων, μάρκετινγκ και επιχειρησιακών δραστηριοτήτων του τμήματος Μικρών και Μεσαίων Πελατών των ΗΠΑ.  

 

 

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ της Microsoft Canada και ήταν υπεύθυνος για την προώθηση παγκόσμιων εκστρατειών μάρκετινγκ. Επίσης, μέρος των αρμοδιοτήτων του ήταν η χάραξη στρατηγικής για την ομάδα του Windows Server System, οι πωλήσεις και τα εργαλεία μάρκετινγκ και ανάπτυξης των προγραμματιστών της εταιρείας.

Πριν από την είσοδό του στη Microsoft, εργάστηκε ως σύμβουλος ανάπτυξης και πωλήσεων για έναν μεγάλο οργανισμό υπηρεσιών πληροφορικής της Βόρειας Αμερικής.

Ο Ιορδάνης Χρυσαφίδης έχει επίσης υπηρετήσει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Καναδικής Ένωσης Μάρκετινγκ, ως Διευθύνων Σύμβουλος.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ