Μία από τους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς στον κόσμο
Έργα Ελλήνων

Μία από τους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς στον κόσμο

Η Αγγελική Παππά επιλέχθηκε ανάμεσα σε 20.000 δασκάλους και εκπαιδευτικούς, από 179 χώρες, και ανακηρύχθηκε μία από τους 50 καλύτερους του κόσμου, λαμβάνοντας υποψηφιότητα για δύο συνεχόμενες χρόνιες για το «Global Teacher Prize», το «Νόμπελ» των εκπαιδευτικών. Επιπλέον, είναι ιδρύτρια, υπεύθυνη σπουδών και εκπαιδεύτρια καθηγητών ξένων γλωσσών στο I Love Dyslexia EFL School, στον πρώτο διεθνώς εξειδικευμένο χώρο «ολιστικής» διδακτικής των αγγλικών για μαθητές (παιδιά, εφήβους και ενήλικες) με δυσλεξία και μαθησιακές διαφορετικότητες.

Επιπλέον, είναι ιδρύτρια και πρόεδρος της αστικής μη κερδοσκοπικής 3Dlexia Cosmos NPO, με όραμα την προαγωγή της Μετασχηματιζουσας Διδασκαλίας και Μεθόδου 3Dlexia Paradigm, για έναν κόσμο Αγάπης και Αειφόρου ανάπτυξης για την 4η βιομήχανικη Επανάσταση.

Γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου του 1975 και έχει καταγωγή από τις Ερυθρές Αττικής και τη Σάμο και είναι κάτοχος τίτλου Med ‘Inclusion and Special Education Needs’ από το University του Birmingham της Αγγλίας.

Το δημιούργημά της, «i love dyslexia», είναι το μοναδικό κέντρο παγκοσμίως που ασχολείται αποκλειστικά με τη μάθηση ξένης γλώσσας σε παιδιά με δυσλεξία με τρόπο «ολιστικό». Η φιλοσοφία του απορρέει από τα λόγια του Άλμπερτ Αϊνστάιν, «Ποτέ δε διδάσκω τους μαθητές μου. Επιχειρώ μόνο να δημιουργήσω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορούν να μάθουν», λόγια που αποτελούν βαθιά έμπνευση στη διδασκαλία που παρέχεται με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού.

 

 

Στόχος του οργανισμού είναι μέσα από την επιτυχημένη εκμάθηση των αγγλικών να βιώσει ο κάθε μαθητής με δυσλεξία και άλλες μαθησιακές διαφορετικότητες, όχι μονό ακαδημαϊκή επιτυχία στην ξένη γλώσσα, αλλά και προσωπική ενδυνάμωση και αυτογνωσία. Είναι η παιδεία της καλλιέργειας του πνεύματος και της ψυχής, με την ενεργή εμπλοκή του σώματος, καλύπτοντας και τις τρεις αυτές πτυχές (ψυχή, νου και σώμα), όπως τις έχει ορίσει και ο Αριστοτέλης. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, η Αγγελική Παππά μελετά και συνεργάζεται με νευροεπιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Tufts, όπως τη Μαριάν Βολφ, Διευθύντρια του Κέντρου Ανάγνωσης και Γλωσσολογικής Έρευνας, αλλά και τον Δρ. Θεοχάρη Θεοχαρίδη, Διευθυντή του Εργαστηρίου Μοριακής Ανοσοφαρμακολογίας και Ανακάλυψης Φαρμάκων στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Tufts-Tufts Medical Center.

Έκτος της πρωτοποριακής μεθόδου ‘3Dlexia’ Paradigm – K12, είναι δημιουργός του καινοτόμου, εκπαιδευτικού 3Dlexia MindMaps digital tool, που προάγει την προσβασιμότητα στη μάθηση για όλους και του παγκόσμιου ανθρωπιστικού #SOS4LoveProject, το οποίο παρουσιάστηκε στον ΟΗΕ υποστηρίζοντας τους 17 Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Παιδαγωγική της Αγάπης, ενώνοντας πάνω από 25.000 μαθητές σε όλο τον κόσμο. Το #SOS4LoveProject υποστηρίζεται από σημαντικές προσωπικότητες, όπως η βραβευμένη με Oscar ηθοποιός και ακτιβίστρια, Charlize Theron, ενώ η δράση #WeTheONE4SDGs, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιό του, έχει ενταχθεί και στα 900 σχολεία της Κύπρου.

Η Αγγελική Παππά συνεργάζεται με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου, το Folkuniversitetet-Uppsala, το University of Birmingham-UK, το Kazan Innovative University-Russia και άλλα Πανεπιστήμια διεθνώς ως εκπαιδεύτρια εκπαιδευτικών και ερευνήτρια. Για τα έτη 2016-2017, υπήρξε η leader του group εγγραμματισμού όλων των φιναλίστ του Global Teacher Prize, συνεργαζόμενη με τον Dr. Reimers από το Graduate School of Education του Πανεπιστημίου Harvard-USA, ενώ έχει συμπεριληφθεί στο παγκόσμιο δίκτυο των Microsoft Innovative Education Experts 2017/18.

Επιπλέον, συμμετέχει ως κεντρική ομιλήτρια και διοργανώτρια σε εκδηλώσεις του ΟΗΕ, σε TΕDx και στα σημαντικότερα συνέδρια εκπαίδευσης παγκοσμίως όπως το Qudwa στο Abu Dhabi, όπου τιμήθηκε με την επίσκεψη στην ομιλία της από τους εκπροσώπους του Prince Crown Court και τον Πρίγκιπα Sheikh Abdullah bin Zayed, Υπουργό Εξωτερικών και Διεθνών Σχέσεων του Abu Dhabi, το Education Exchange Global Forum (E2) της Microsoft στη Σιγκαπούρη, το Global Education and Skills Forum στο Dubai κ.α.

 

 

Έχοντας αποκωδικοποιήσει πρώτη στον κόσμο τον γρίφο της δυσλεξίας για τη διδακτική των ξένων γλωσσών, δημιουργώντας την πρώτη ολοκληρωμένη εκπαιδευτική μέθοδο, επιστημονική ομάδα και το ‘i love dyslexia’ EFL School (ILD), τον απόλυτα εξειδικευμένο χώρο στο συγκεκριμένο διδακτικό πεδίο, έδωσε τη λύση για 700 εκατομμύρια ανθρώπους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες διεθνώς να πετύχουν στην εκμάθηση της Αγγλικής ως ξένης γλώσσας. Στόχος του ILD είναι, μέσα από την επιτυχημένη ολιστική εκμάθηση των Αγγλικών, να βιώσει ο κάθε μαθητής με δυσλεξία και άλλες μαθησιακές διαφορετικότητες, όχι μονό ακαδημαϊκή επιτυχία στην ξένη γλώσσα, αλλά προσωπική ενδυνάμωση, απόλαυση στη μάθηση και αυτογνωσία.

Η καινοτόμος διδακτική μεθοδολογία ‘3Dlexia’ Paradigm, που έχει αναπτύξει, στηρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: τη Νευροεπιστήμη, την Τεχνολογία και την Τέχνη. Πρόκειται για συνδυασμό κατάλληλων διδακτικών τεχνικών, πρωτότυπου παιδαγωγικού υλικού, εξειδικευμένων λογισμικών, εργαλείων επαυξημένης πραγματικότητας για διαδραστικούς πίνακες και tablets, καθώς και βιωματικών εργαστηρίων με έμφαση στην τέχνη, την καλλιέργεια της σκέψης και των δεξιοτήτων ζωής. Η Μέθοδος της έχει εισαχθεί και στη Γενική Δημόσια Παιδεία της Ελλάδος με τη συνεργασία Σχολικών Συμβούλων, βοηθώντας, τόσο τους τυπικούς, όσο και τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, στα πλαίσια του πολύχρονου ανθρωπιστικού και φιλανθρωπικού της έργου.

Το 2018, η Αγγελική Παππά αναδείχθηκε νικήτρια Ελλάδας και Ευρώπης του Βραβείου Κοινωνικού Αντίκτυπου των UK Alumni Awards του Βρετανικού Συμβουλίου, το οποίο αναγνώρισε το ΄i love dyslexia’ ως τον πρώτο οργανισμό διεθνώς στο πεδίο της ειδίκευσής του. Στα πλαίσια της βράβευσης αυτής, συναντήθηκε με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο οποίος εξέφρασε δημόσια την εμπιστοσύνη του στο μοναδικό έργο, που παράγεται στο ‘i love dyslexia’, αλλά και στη σπουδαιότητα του ανθρωπιστικού έργου της 3Dlexia Cosmos NPO. Το καινοτόμο ILD παρουσιάστηκε στη Βρετανική Πρεσβεία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του εορτασμού των γενεθλίων της Βασίλισσας Ελισάβετ II, ενώ οι μαθητές του για την πολύχρονη δράση τους στο πλαίσιο του #SOS4LoveProject βραβεύτηκαν με το Diana Award, βραβείο που απονέμεται στη μνήμη της Πριγκίπισσας Diana.

 

Με όραμα την προαγωγή της έρευνας και των βέλτιστων πρακτικών της Παιδείας όπως διαμορφώνονται στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, η Αγγελική Παππά είναι η εμπνεύστρια του #Pedagogy4Love, ανοίγοντας νέους δρόμους για τη συμβολή της κβαντικής επιστήμης στη διαμόρφωση των νέων παιδαγωγικών μεθόδων, αλλά και παγκόσμιο διάλογο για την αναγκαιότητα της καλλιέργειας των αρετών και της έννοιας της ώριμης αγάπης μέσω της Παιδεία, που πρώτοι οι Αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι ανέπτυξαν, ως τον πυρήνα για έναν κόσμο Βιωσιμότητας, Ειρήνης και Ευημερίας για όλους. Είναι, επίσης, δημιουργός του εφαρμοζόμενου προγράμματος σπουδών του ILD (I Love Dyslexia), 3Dlexia -που συζητείται σε όλο τον κόσμο- ενός συνδυασμού κατάλληλων διδακτικών τεχνικών, πρωτότυπου χειροποίητου υλικού, εξειδικευμένου λογισμικού και εργαλείων επαυξημένης πραγματικότητας για διαδραστικούς πίνακες και iPads. Η φύση του προγράμματος είναι οργανική και συνεπώς ανανεώνεται, εκσυγχρονίζεται και βελτιώνεται, όποτε χρειάζεται, για να ανταποκριθεί εξατομικευμένα στις ανάγκες του κάθε μαθητή.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ