Διευθύνουσα Σύμβουλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Neuroscience Trials Australia
Έργα Ελλήνων

Διευθύνουσα Σύμβουλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Neuroscience Trials Australia

Η Δρ. Τίνα Σούλη, είναι διευθύνουσα σύμβουλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Neuroscience Trials Australia (ΝΤΑ), που λειτουργεί εντός του Ινστιτούτου Νευροεπιστήμης και Ψυχικής Υγείας Florey, στην  Αυστραλία. Το ΝΤΑ είναι ένας ερευνητικός οργανισμός, που ειδικεύεται στη διεξαγωγή κλινικών ερευνών στον τομέα των νευροεπιστημών.

Ένα από τα προγράμματα που διαχειρίζεται και για το οποίο είναι πολύ υπερήφανη είναι η πρώτη κινητή μονάδα αντιμετώπισης εγκεφαλικών, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της, πριν από λίγους μήνες στη Μελβούρνη. Πρόκειται για ένα ασθενοφόρο 5,3 τόνων, ειδικά εξοπλισμένο με αξονικό τομογράφο που μπορεί να κάνει επί τόπου απεικόνιση του εγκεφάλου, ενώ περιλαμβάνει επίσης εξοπλισμό τηλεϊατρικής και κινητό εργαστήριο.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, απ’ όπου επίσης απέκτησε το διδακτορικό της στη Βιοχημεία και την Ιατρική.

Έχει εργαστεί ως κλινική ερευνήτρια και σε ανώτερες θέσεις στο φαρμακευτικό και βιοτεχνολογικό κλάδο για πάνω από 25 χρόνια. Η εμπειρία της συμπεριλαμβάνει όλα τα στάδια ανάπτυξης φαρμάκων σε πολλούς θεραπευτικούς τομείς.

Έχει διατελέσει διευθύντρια κλινικής ανάπτυξης στην Acrux Pharma Pty Ltd, μια επιτυχημένη εταιρεία βιοτεχνολογίας στην Αυστραλία. Διαχειρίστηκε τη στρατηγική, την ανάπτυξη και τον συντονισμό των κλινικών προγραμμάτων της εταιρείας.

Κατείχε ανώτερες κλινικές θέσεις στην εταιρεία Kendle (τώρα INC Research, μια παγκόσμια CRO). Πριν από την Kendle, ήταν επικεφαλής μεταδιδακτορικής έρευνας, υπεύθυνη για μια ομάδα επιστημόνων που ανέπτυξαν νέα φάρμακα για τη διαχείριση του διαβήτη.

Σχολιάζοντας το πώς έχει επηρεαστεί η δουλειά της από την ελληνική της καταγωγή, απαντά μιλώντας στον «Νέο Κόσμο»: “Δεν ξέρω αν είναι ελληνικό στοιχείο ή όχι, αλλά οι γονείς μου, μου ενστάλαξαν από νωρίς μία εργασιακή ηθική. Ο πατέρας μου μας παρότρυνε, την αδελφή μου κι εμένα, να σπουδάσουμε. Μας έλεγε ότι πρέπει να γίνουμε αυτόνομες, ώστε να μπορούμε να επιβιώσουμε ό,τι κι αν συμβεί στη ζωή μας. Είναι η καλύτερη συμβουλή που θα μπορούσε να μας δώσει. Μας δίδαξε πώς να είμαστε αγωνίστριες και αυτό μπορεί να πηγάζει από κάποια ελληνική νοοτροπία. Για μένα, το ότι είμαι Ελληνίδα με κάνει να νιώθω υπερηφάνεια κι αυτό είναι κάτι που μπορεί να επιβεβαιώσει οποιοσδήποτε έχει συνεργαστεί μαζί μου”.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ