Πρόεδρος μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας στον Καναδά
Έργα Ελλήνων

Πρόεδρος μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας στον Καναδά

Ο Ντένης Φωτεινός είναι ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Enwave Energy Corporation. Η Enwave είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ενέργειας στην παροχή θέρμανσης και ψύξης στον Καναδά. Παρέχει καινοτόμες, βιώσιμες ενεργειακές υπηρεσίες σε πάνω από 160 εμπορικά, οικιστικά και δημόσια κτίρια στο κέντρο του Τορόντο και του Γουίντσορ, στο Οντάριο.

Έχει επίσης διατελέσει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Enwave Energy Corporation, όπου ήταν υπεύθυνος για τη στρατηγική κατεύθυνση και την καθημερινή εποπτεία του συνόλου των λειτουργιών της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων, την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και των μεγάλων κατασκευαστικών έργων.

Εντάχθηκε στην ομάδα διαχείρισης της Enwave ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης τον Ιανουάριο του 2000.

Έχει πτυχίο στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο και MBA από το Kellogg School of Management και Schulich School of Business.

Ως Διευθύνων Σύμβουλος, το επιχειρηματικό του πνεύμα, οδήγησε την Enwave Energy Corporation στην κερδοφορία κατά τη διάρκεια μιας περιόδου υψηλής μεταβλητότητας στην αγορά ενέργειας. Υπό την ηγεσία του, η Enwave ανέπτυξε το παγκοσμίου φήμης έργο Deep Lake Water Cooling στο Τορόντο και καθιέρωσε τη φήμη της ως κορυφαίος “εταιρικός πολίτης”, στηρίζοντας τις τέχνες, την εκπαίδευση και σημαντικές κοινωνικές πράξεις.

Το σύστημα αυτό δημιουργήθηκε για να προσφέρει μια βιώσιμη, εναλλακτική πηγή κλιματισμού χρησιμοποιώντας κρύο νερό από τα βάθη της λίμνης Οντάριο για να δροσίσει τα κτίρια γραφείων στο κέντρο του Τορόντο.

Υπηρέτησε ως τοπικός και περιφερειακός Σύμβουλος εκπροσωπώντας την πόλη του Τορόντο από το 1991 έως το 1999. Ανέπτυξε και εφάρμοσε το σχέδιο που ιδιωτικοποίησε την μη-κερδοσκοπική εταιρεία Toronto District Heating Corporation (“TDHC”).

Υπήρξε Πρώτος Αντιπρόεδρος της International District Energy Association (IDEA) και μέλος του Canadian District Energy Association. Είναι ενεργό μέλος της κοινότητας του Τορόντο και έχει αφιερώσει μέρος από το χρόνο και την ενέργειά του όλα αυτά τα χρόνια σε μια σειρά επαγγελματικών και φιλανθρωπικών οργανώσεων, από το Εθνικό Μπαλέτο του Καναδά, ως την Πνευμονολογική Εταιρεία του Οντάριο.

Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε ως αρχισυντάκτης μιας εφημερίδας και ως καθηγητής στο Emery Collegiate στο Νορθ Γιορκ.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. Sandra Bremner

    So proud of you DF … you have come a long way from being “the youngest Metro Councillor” way back when. I enjoyed listening to your u-tube video re: climate change. Lisa and I now live in Nova Scotia and I have a beautiful view of the ocean from our back deck. Hope this finds you, Guilia and the children well.if you ever get down to the Maritime, please don’t hesitate to look us up! Your friend SB
    BTW … your beard suits you!


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ