Κορυφαίος παραγωγός και στέλεχος τηλεοπτικών παραγωγών στις ΗΠΑ
Έργα Ελλήνων

Κορυφαίος παραγωγός και στέλεχος τηλεοπτικών παραγωγών στις ΗΠΑ

Ο Αντώνης Θωμόπουλος είναι κορυφαίο στέλεχος στο χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Για 12 χρόνια η καριέρα του πέρασε από το δίκτυο του ABC σαν Αντιπρόεδρος στην αρχή για τα προγράμματα υψηλής ακροαματικότητας, ύστερα σαν πρόεδρος του ABC Entertainment και σαν πρόεδρος του ABC Broadcast.

Οι γονείς του ήταν μετανάστες, που προέρχονταν από το χωριό Δαιμονία Λακωνίας, κοντά στη Σπάρτη. Ο πατέρας του, Διονύσης και η μητέρα του Άννα, μετανάστευσαν για τις ΗΠΑ στις αρχές του 20ού αιώνα, όπου και γεννήθηκε ο Τόνι, καθώς και η αδερφή του Παρασκευούλα.

Μεγάλωσε στην περιοχή του Μπρονξ, αλλά πήρε τη βασική ανατροφή του από την Ελληνο-Ορθόδοξη Εκκλησία. Μετά από ένα τεστ δεξιοτήτων στο Γυμνάσιο που ανέδειξε τις ικανότητες του Θωμόπουλου στη διπλωματία, έκανε αίτηση για να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο Georgetown, στη σχολή Edmund A. Wals, αλλά όσο ήταν στο Πανεπιστήμιο της Γουάσινγκτον, άρχισε να ενδιαφέρεται για το επιχειρείν.

Η πρώτη του δουλειά βγαίνοντας από το πανεπιστήμιο ήταν σαν υπάλληλος ταχυδρομείου στα κεντρικά γραφεία του NBC στη Νέα Υόρκη. Από εκεί εξελίχθηκε ταχύτατα σε ανώτερες θέσεις στο μάρκετινγκ.

Η μεγάλη του ευκαιρία, του δόθηκε το 1973, όταν ο Barry Diller τον προσέλαβε στο ABC για να επιβλέπει το πρόγραμμα υψηλής θεαματικότητας. Οι τομείς ευθύνης του περιελάμβαναν την επίβλεψη όλου του Τομέα Εκπομπών (Broadcast Group) που περιελάμβανε τους ιδιόκτητους σταθμούς του ABC, το τηλεοπτικό δίκτυο, το ραδιοφωνικό δίκτυο, το τμήμα Αθλητικών και τη διοικητική ευθύνη για το τμήμα των ειδήσεων. Έγινε ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτος για το χειρισμό της υπόθεσης με το συμβόλαιο της Suzanne Somers στην επιτυχημένη σειρά του ABC “Three’s Company”, και για τα αντανακλαστικά του στο «κατέβασμα» της σειράς “Police Squad!” το 1982, εξηγώντας ότι η σειρά ακυρώθηκε γιατί «απαιτούσε συνεχή προσοχή». Ήταν πρόεδρος όλου του Broadcast Group όταν έφυγε από την εταιρεία το 1985 για να γίνει πρόεδρος των United Artists Pictures, όπου είχε την επίβλεψη παραγωγών όπως τα Betrayed, Baby Boom, και The Living Daylights.

Το 1989 ο Θωμόπουλος ίδρυσε την εταιρεία Thomopoulos Productions, μια ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγών τόσο στον κινηματογράφο όσο και σε τηλεοπτικά προγράμματα.

Από το 1991 ως το 1995 ήταν πρόεδρος της Amblin Television, ένα τμήμα του Amblin Entertainment. Ήταν υπεύθυνος για την πασίγνωστη σειρά του NBC “ER”, καθώς και για αρκετές επιτυχημένες σειρές στην τηλεόραση. Το 1995 ο Θωμόπουλος συνεργάστηκε με την International Family Entertainment (IFE). Οι ευθύνες του εκεί περιελάμβαναν όλα τα είδη του προγράμματος για το Οικογενειακό Κανάλι. Έγινε Διευθύνων Σύμβουλος του ΜΤΜ Entertainment, μια θυγατρική της IFE, και είχε επίσης την ευθύνη για όλα τα θέματα της τηλεόρασης και διανομής στο ΜΤΜ. Ο Θωμόπουλος ήταν επίσης πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Media Arts Group του καλλιτέχνη Thomas Kinkade από τον Ιούνιο του 2001 ως τον Ιανουάριο του 2004. Έπειτα ίδρυσε την Morning Light Productions.

Όσον αφορά την προσωπική ζωή του, ο πρώτος του γάμος τελείωσε το 1983, μετά από 22 χρόνια, και απέκτησε τρία παιδιά. Το 1985 παντρεύτηκε την παρουσιάστρια Cristina Ferrare, με την οποία έχουν δύο παιδιά, την Arianna (1989) και την Alexandra (1986). Από το 2011 και μετά ζουν στην Καλιφόρνια.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ