Μια βραβευμένη παραγωγός τυριών στις ΗΠΑ
Έργα Ελλήνων

Μια βραβευμένη παραγωγός τυριών στις ΗΠΑ

Η Τασία Μαλακάση είναι βραβευμένη παραγωγός τυριών και Διευθύνουσα Σύμβουλος της γαλακτοβιομηχανίας Belle Chevre, που φτιάχνει κατσικίσιο τυρί.

Υπό τη διεύθυνσή της, για την Belle Chevre έχουν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια η Oprah, το “The Today Show” και το Forbes, ενώ τα προϊόντα της έχουν «παρελάσει» και από δείπνο του Λευκού Οίκου. Το Belle Chevre συνεχίζει να παράγει εξαιρετικής ποιότητας τυριά, συνταγές, βιβλία μαγειρικής, μαθήματα και events. 

Η Τασία μεγάλωσε στο Huntsville της Αλαμπάμα. Όταν ήταν ακόμα έφηβη, επισκεπτόταν τα καλοκαίρια τον πατέρα της στην Ελλάδα, όπου έμαθε ότι η αφθονία στο τραπέζι παγιωνόταν από τον τρόπο που οι οικογένειες και οι φίλοι μοιράζονταν την αγάπη. Ο συνδυασμός της κουλτούρας που της έδινε η καταγωγή από την Αλαμπάμα και την Ελλάδα της έδωσαν ένα γοητευτικό και συνάμα μαγικό συνδυασμό στη μαγειρική της ικανότητα.

«Οι καταβολές μου από το Νότο (Αλαμπάμα) και την Ελλάδα με επηρέασαν βαθύτατα, κυρίως σε ό,τι αφορά το φαγητό. Και οι δύο κουλτούρες έχουν βαθιά μέσα τους την παράδοση του να «αγαπάς» τους άλλους μέσω του φαγητού. Φαγητό σημαίνει γιορτή, σημαίνει θεραπεία, σημαίνει τα πάντα», λέει σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Έκανε την εκπαίδευσή της στο Ινστιτούτο Μαγειρικής της Αμερικής και ήξερε ότι ήθελε να ασχοληθεί με το φαγητό, αλλά όχι με τη μαγειρική. Η Τασία γύρισε πίσω στην Αλαμπάμα και ξεκίνησε την πρακτική της στο Belle Chevre, αποκτώντας την εταιρεία το 2007.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Το τραπέζι της Τασίας: Μαγειρεύοντας με τον ειδικό του τυριού στο Belle Chevre», μια συλλογή από συνταγές και ιστορίες από την πολυβραβευμένη παραγωγό τυριού του Belle Chevre. Το “Southern Made Fresh” είναι το δεύτερό της βιβλίο.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ