Κάνει την κηπουρική μόδα στην Αυστραλία
Έργα Ελλήνων

Κάνει την κηπουρική μόδα στην Αυστραλία

Ο Κώστας Γεωργιάδης είναι παρουσιαστής του εκπομπής του ABC Gardening Australia.

Είναι δεύτερης γενιάς Αυστραλός με ελληνική καταγωγή. Γεννήθηκε στο Σίδνεϊ και μεγάλωσε στο North Bondi.

Όταν ήταν 15 ετών επισκέφτηκε την Ελλάδα για οκτώ εβδομάδες και όταν επέστρεψε ευχαρίστησε τους γονείς του που του έδωσαν την ευκαιρία να μάθει την ελληνική γλώσσα.

Σπούδασε Αρχιτεκτονική Τοπίου στο πανεπιστήμιο University of New South Wales.

Την πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση την έκανε ως παρουσιαστής της εκπομπής “Costa’s Garden Odyssey”. Στην εκπομπή αυτή, ο Γεωργιάδης υιοθετεί μια ολιστική προσέγγιση όσο αφορά τη κηπουρική, τονίζοντας τη σημασία του νερού και της αξιοποίησής του, καθώς και τα οφέλη της βιώσιμης διαβίωσης. Απλώνει τη πράσινη σοφία του επικοινωνώντας με τους ανθρώπους και αναδεικνύοντας το πολιτισμό και τη κοινότητα.

Έπειτα από 25 επεισόδια ο αυστραλιανός σταθμός SBS σταμάτησε την παραγωγή της εκπομπής.

Τότε ήταν που το κανάλι ABC του πρότεινε μια νέα συνεργασία, την εκπομπή “Gardening Australia”. Ο ίδιος δέχτηκε τη πρόκληση πηγαίνοντας τη κηπουρική σε ένα άλλο στάδιο. Όπως δήλωσε “έκανε όλον τον κόσμο, δικό του κήπο”. Μιλάει για το τι προσφέρουν τα τρόφιμα στην υγεία του ανθρώπου, την υγεία του ίδιου του περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων και γενικότερα ο τομέας της υγείας θέλει να αποτελεί μεγάλο μέρος της εκπομπής του.

Μεγάλο θέμα έχει γίνει και για το μούσι του, καθώς έχει 20 χρόνια να το κόψει. Το όνειρό του για το μέλλον είναι να συνεχίσει να εμπνέει τους ανθρώπους να έχουν ως προτεραιότητα τη σωστή διατροφή.

Ο  Κώστας Γεωργιάδης είναι πρέσβης της International Compost Awareness Week.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 2

 1. Patricia Hodgson

  This week on Gardening Australia, Costa said we could contact him at Gardening Australia, but I didn’t write down the email address. What is it please?


  • Maria karmiri

   Dear Ms. Hodgson,

   Thank you very much for your message.
   Unfortunately, we do not have the email address you require.

   Kind regards,

   Ellines.com


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ