Ο Έλληνας που εικονογράφησε το ναυάγιο του Τιτανικού
Έργα Ελλήνων

Ο Έλληνας που εικονογράφησε το ναυάγιο του Τιτανικού

Ο Νίκος Καλοτεράκης μετανάστευσε στην Αυστραλία πριν 15 χρόνια και ξεκίνησε τη συνεργασία του με το αμερικανικό περιοδικό «Popular Science», το οποίο φιλοξενούσε τις εικονογραφήσεις του τα τελευταία χρόνια. H πορεία του ήταν σταθερά ανοδική με αποτέλεσμα να τον προσεγγίσει το «National Geographic», προκειμένου να εικονογραφήσει την επετειακή του έκδοση, προς τιμήν των 100 χρόνων από το ναυάγιο του Τιτανικού

Ο Νίκος Καλοτεράκης γεννήθηκε στην Αθήνα, με καταγωγή από τα Χανιά. Στην Ελλάδα έδειξε αρχικά το ενδιαφέρον του για τη φωτογραφία, το σχέδιο και τις γραφικές τέχνες, αλλά ακολούθησε η μετανάστευσή του στην Αυστραλία το 1997 με την Ελληνοαυστραλή σύζυγό του.

Όταν τελείωσε τις σπουδές του, η βιομηχανία του 3D animation γνώριζε τη δική της «έκρηξη». Του προσφέρθηκε υποτροφία σε στούντιο παραγωγής, την οποία πάντως απέρριψε για να δουλέψει στο Engine στο Artarmon.

Οπως ο ίδιος δηλώνει, το σχέδιο του Τιτανικού, πήρε 5 μήνες από την αρχή μέχρι το τέλος. Εργάστηκε με μια ομάδα ειδικών, ωκεανογράφους, καλλιτέχνες και επιστήμονες που είχαν επισκεφθεί και μελετήσει το έκθεμα για χρόνια. Η προσπάθειά του ήταν οι εικονογραφήσεις του, να είναι όσο το δυνατόν πιο ιστορικά και τεχνικά ακριβείς.

Σημειώνεται, ότι η έκδοση του National Geographic για τα 100 χρόνια του Τιτανικού έγινε ανάρπαστη και πούλησε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη έκδοση, τα τελευταία τρία χρόνια.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ