Ξεκίνησε από την Κύμη και τώρα μυεί τους Ιάπωνες στις ελληνικές γεύσεις
Έργα Ελλήνων

Ξεκίνησε από την Κύμη και τώρα μυεί τους Ιάπωνες στις ελληνικές γεύσεις

Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν σας ρωτούν για gourmet γεύσεις; Γαλλική κουζίνα, ίσως Ιαπωνική , «δημιουργικές» συνταγές από «εμπνευσμένους» σεφ που παίζουν με τα υλικά; Η μήπως φέτα, ελιές, και γιαούρτι;

Αυτό ακριβώς έχει πετύχει εδώ και αρκετά χρόνια ο κ. Θανάσης Φραγκής, όχι όμως στη χώρα μας, αλλά στο μακρινό Μικότο της Ιαπωνίας. Προωθεί τα ελληνικά προϊόντα, μαζί και το κρασί,  στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου ως εξόχως ιδιαίτερα για τους γευσιγνώστες και βέβαια γίνονται ανάρπαστα.

Η επιχείρηση που ίδρυσε το 2001 ο κ. Φραγκής έχει την επωνυμία Nostimia.com και εισάγει το 80% των ελληνικών τυποποιημένων επώνυμων προϊόντων στην Ιαπωνία, τα οποία διαθέτει σε καταστήματα λιανικής, ξενοδοχεία, εστιατόρια, αλλά και μέσω Διαδικτύου. Εδρα της η πόλη Μικότο σε απόσταση 130 χλμ. από τη Φουκουσίμα. Από την Κύμη Ευβοίας, ο Θανάσης Φραγκής βρέθηκε στην Αγγλία όπου γνώρισε τη Ιαπωνέζα γυναίκα του.  Μαζί πήραν την απόφαση να ζήσουν στη γενέτειρά της.

Οπως ο ίδιος δηλώνει, ο τζίρος του αυξάνεται κάθε χρόνο κατά 20%, χωρίς να έχει τη βοήθεια κάποιου ελληνικού δημόσιου οργανισμού. «O,τι και αν κάνουμε, το κάνουμε μόνοι μας χωρίς καμιά βοήθεια από την Ελλάδα. Δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική προσπάθεια από Ελληνική πλευράς για την προώθηση και τη διαφήμιση της επιχειρήσης μας» δηλώνει ο κ. Φραγκής με παράπονο .

Ωστόσο ο κ. Φραγκής ,  μετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις προώθησης του ελληνικών γεύσεων ανά τον κόσμο, όπως στην έκθεση FOODEX, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στην περιοχή του Ειρηνικού.

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ