H πρώτη γυναίκα διαιτητής στην αυστραλιανή Football League
Έργα Ελλήνων

H πρώτη γυναίκα διαιτητής στην αυστραλιανή Football League

Η Ελένη Γλούφτση, πρόκειται να γράψει ιστορία στο χώρο του Αυστραλιανού Football. Αν και μόλις 22 ετών η μεγάλη της αγάπη για το άθλημα, την έχει κάνει να πετύχει πολλά στο χώρο της διαιτησίας. Το AFL είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στην Αυστραλία και συγκεντρώνει τους περισσότερους θεατές. Το SAFL ακολουθεί σε δημοφιλία.

Είναι η πρώτη γυναίκα όπου το 2013 διαιτήτευσε σε αγώνες πολιτειακού επιπέδου SANFL και έπειτα από τριετή υποτροφία που κέρδισε από το Pan-Australian Football League Association θα γίνει η πρώτη γυναίκα διαιτητής football σε παναυστραλιανό επίπεδο.

Έχει μέχρι στιγμής διαιτητεύσει σε τουλάχιστον 15 αγώνες σε πολιτειακό επίπεδο SANFL έχοντας εισπράξει τις καλύτερες κριτικές.

Η Γλούφτση, που διδάσκει για πρώτη χρονιά στο King’s Baptist Grammar School, θα μετακομίσει από την Αδελαΐδα στη Μελβούρνη τον Ιανουάριο προκειμένου να ακολουθήσει το όνειρο της στη διαιτησία.

“Έχω μία καταπληκτική ζωή, η οικογένεια μου είναι εδώ, όπως και η οικογένεια του συντρόφου μου, έχω μία εξαιρετική δουλεία εδώ, αλλά πρέπει να αρπάξεις την ευκαιρία όταν εμφανίζεται μπροστά σου…Η ευκαιρία ήταν φανταστική, δεν μπορείς να αρνηθείς σε κάτι τέτοιο”, είπε για την υποτροφία της αλλά και για το μέλλον που προδιαγράφεται μπροστά της.

“Η διαιτησία είναι στο αίμα μου” πρόσθεσε.

Παρά το μικρό της ηλικίας της έχει συγκεντρώσει πάνω της τα μέσα μαζικής ενημέρωσης γιατί έχει καταφέρει να ξεχωρίσει σε ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ