Πρόεδρος σε μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων στην Αμερική
Έργα Ελλήνων

Πρόεδρος σε μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων στην Αμερική

Ο Άρης Χασιώτης είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Cumberland Farms, μιας από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων στην Αμερική αλλά και πρόεδρος της Cumberland Gulf Group. Η οικογένειά του καταλαμβάνει, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, την 108η θέση στη λίστα με τις πλουσιότερες οικογένειες της Αμερική με περιουσία ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην ιδιοκτησία της οικογένειας βρίσκονται 600 μίνι μάρκετ και 2.000 βενζινάδικα, που ανήκουν στην εταιρεία τους Cumberland Gulf Group. Ο Βασίλης και Αφροδίτη Χασιώτη, μετανάστες από την Ελλάδα αγόρασαν ένα αγρόκτημα το 1938 και το μεταμόρφωσαν σε μία τεράστια φάρμα. Το 1958 άνοιξαν το πρώτο κατάστημα γαλακτοκομικών τους και εν συνεχεία πολλαπλασιάστηκαν τα καταστήματα.

“Το 1939 ο παππούς μου Βασίλης και η γιαγιά Αφροδίτη αγόρασαν μία φάρμα στο Cumberland, Rhode Island. Το όνειρό τους ήταν να δημιουργήσουν μια καλύτερη ζωή για την οικογένεια τους. Αγόρασαν μια αγελάδα και ένα μοσχαράκι για 84 δολάρια και έτσι ξαφνικά η οικογένεια Χασιώτη μπήκε στις γαλακτοκομικές επιχειρήσεις!»

Ο Άρης σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Boston College και στο Harvard.

Ξεκίνησε να εργάζεται στο τμήμα Μάρκετινγκ της Cumberland Farms το 2003. Το 2005 ανέλαβε τη θέση Αντιπροέδρου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στο τμήμα Οικονομικών της εταιρείας.

Το 2007, προήχθη σε Αντιπρόεδρο του τμήματος Μάρκετινγκ. Το 2008 ανέλαβε Πρόεδρος και CEO της εταιρείας. Το 2013 ανέλαβε Πρόεδρος της Cumberland Gulf Group of Companies.

Μαζί με τη σύζυγό του Ashley ίδρυσαν το One Mission, εμπνεόμενοι από τον αγώνα που έδωσαν όταν στον μεγαλύτερο τους γιό Νικόλα διεγνώσθη λευχαιμία σε ηλικία 7 μηνών. Το Ίδρυμα έχει ως αποστολή τη βελτίωση της ζωής των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 4

 1. Natia Tsountas

  Do you offer scholarships to cypriot students studying in USA?


  • Maria karmiri

   Dear Ms. Tsountas,

   Thank you very much for your message.
   Unfortunately, we cannot answer your question as we are not informed about the details. You could contact the corporation and get the information you need.

   Kind regards,

   Ellines.com


 2. Anne Chojnicki

  I wish to applaud one of your excellent employees at your Cumberland Farms located at 506 Main Street, Fiskdale, MA. I frequent this Cumberland Farms and Sabrina is an outstanding store associate. She is extremely knowledgeable and friendly and goes out of her way to make sure each and every customer is handled efficiently without any problems. Sabrina is truly an asset to your organization and reflects the quality that is important for its success.

  Thank you.

  Respectfully submitted,

  Anne Chojnicki


 3. Νίκος Γκαγκας

  Πρόσφατα έχασα την κόρη μου από κυστικη ίνωση μετά από χρόνια προσπάθειας κυρίως της ίδιας. Στο τελικό στάδιο ελπίζαμε σε μεταμόσχευση πνευμόνων. Προσπαθώ κάτω από πολύ αντίξοες οικονομικές συνθήκες να σπουδάσω τον γιό μου παλεύοντας παράλληλα και με τις συνέπειες της απώλειας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε που μπορώ να απευθυνθώ ώστε να μπορέσω να βοηθηθω μιας και τα πολλά χρόνια σε νοσοκομεία θεραπείες και ταξίδια στο εξωτερικό έχουν επιφέρει μεγάλη οικονομική στενότητα.
  Ευχαριστώ περιμένω με αγωνία απάντηση σας


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ