Το δεξί χέρι κάθε νοικοκυριού
Επιχειρώ

Το δεξί χέρι κάθε νοικοκυριού

Η έννοια της καινοτομίας είναι απόλυτα συνυφασμένη με την ιστορία της εταιρείας ΓΙΩΤΗΣ. Ο αρχικός στόχος του Ιωάννη και της Μαρίας Γιώτη όταν, το 1930, ίδρυσαν την εταιρεία, ήταν να προσφέρουν στα ελληνόπουλα μία καινοτόμο, δυναμωτική τροφή με αγνά συστατικά, από καλλιέργειες της ελληνικής γης. Αποτέλεσμα ήταν τα Άνθος Ορύζης ΓΙΩΤΗΣ και Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ, οι πρώτες βρεφικές και παιδικές κρέμες στην Ελλάδα, οι οποίες συνέβαλαν στον περιορισμό της παιδικής θνησιμότητας που, εκείνη την εποχή, είχε λάβει διαστάσεις επιδημίας.

Από τότε, η εταιρεία δεν έπαψε ποτέ να καινοτομεί. Έχοντας ως βασικό μέλημα να παρακολουθεί και να διακρίνει τις νέες τάσεις, η ΓΙΩΤΗΣ ανοίγει διαρκώς νέους δρόμους στη διατροφή, από τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, το πρώτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ, το πρώτο επιδόρπιο στιγμής, τις Τούρτες ΓΙΩΤΗΣ, τα πρώτα ολοκληρωμένα γλυκίσματα, μέχρι την πρωτοποριακή σειρά Sweet & Balance, την πρώτη ολοκληρωμένη σειρά επιδορπίων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, κατάλληλη και για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, και η ιστορία της αποτελείται από σημαντικές «πρωτιές» και καινοτομίες. Κάθε προϊόν ΓΙΩΤΗΣ βασίζεται στις φυσικές πρώτες ύλες και τις υψηλές διατροφικές αξίες και δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρεία διαθέτει ένα από τα αρτιότερα Τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης στην ελληνική βιομηχανία τροφίμων.

Σήμερα, η ΓΙΩΤΗΣ παραμένει 100% ελληνική, απόλυτα ταυτισμένη με την ιστορία και την εξέλιξη της ελληνικής διατροφής και πάντα πρωτοποριακή, καλύπτοντας τις ανάγκες όλης της οικογένειας, μέσα από μια πλούσια ποικιλία καινοτόμων προτάσεων που την καθιστούν το «δεξί χέρι» της νοικοκυράς στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική στο σπίτι. Επιπλέον, συμβάλλει σταθερά στην ενδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας, καθώς υλοποιεί σταθερά το επενδυτικό της πλάνο.

 

 

Το 2012, η εταιρεία προχώρησε σε επένδυση απόκτησης νέας αποθήκης στη Μάνδρα Αττικής, συνολικής έκτασης 10.000 τ.μ. και δυναμικότητας 9.000 παλετοθέσεων. Το 2015, συνεχίζοντας να επενδύει σταθερά στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε την κατασκευή του νέου της εργοστασίου στο Αγρίνιο, συνολικής έκτασης 10.000 τ.μ. Το 2017, ολοκληρώθηκε η κατασκευή νέων εγκαταστάσεων της εταιρείας, 1350 τ.μ. όπου στεγάζεται το «Ελληνικό Κέντρο Έρευνας & Καινοτομίας» (HCRI), γεγονός που της παρέχει τη δυνατότητα και τη δυναμική για αύξηση των ελέγχων που πραγματοποιεί για τις Βιομηχανίες Τροφίμων. Παράλληλα, ενισχύει δυναμικά την παρουσία της στις αγορές του εξωτερικού και στις 5 ηπείρους.

Κίνητρό τους είναι να προσφέρουν στα ελληνόπουλα μία δυναμωτική τροφή, με αγνά συστατικά από πρότυπες καλλιέργειες της ελληνικής γης, όπως καλαμπόκι και ρύζι. Έτσι, εκτός από την πρώτη παιδική κρέμα που παράχθηκε βιομηχανικά στην Ελλάδα, που έγινε η αγαπημένη για μικρούς και μεγάλους και που ήταν τα πρώτα επώνυμα προϊόντα που η εταιρεία εξήγαγε στην Αμερική, δημιουργήθηκαν και τα πρώτα επιδόρπια στην Ελλάδα. Στις αρχές της δεκαετίας του ’50, η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ λάνσαρε στην ελληνική αγορά το Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ, μία νέα διατροφική πρόταση που ξάφνιασε ευχάριστα τους καταναλωτές, καθώς ήταν το πρώτο επιδόρπιο που συνδύαζε γλυκό και φρούτο.

Ακολούθησε, στις αρχές της δεκαετίας του ’60, άλλη μία καινοτομία της εταιρείας που άνοιξε νέους γευστικούς δρόμους στην κατηγορία επιδόρπια ΓΙΩΤΗΣ. Η Κρέμα Καραμελέ ΓΙΩΤΗΣ, ήταν κρέμα στιγμιαίας παρασκευής, χωρίς ψήσιμο, με έτοιμο σιρόπι καραμέλας, ενώ το 1965 δημιούργησε την επόμενη καινοτομία, το πρώτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με το brand name Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ. H ονομασία Φαρίνα καθιερώθηκε στους καταναλωτές και χαρακτηρίζει μέχρι και σήμερα την κατηγορία των αυτοδιογκούμενων αλεύρων.

 

 

Το 1969, παρήγαγε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τις προψημένες παιδικές τροφές σε μορφή Νιφάδων Άνθος Αραβοσίτου, Δημητριακών και Άνθος Ορύζης, προσφέροντας στους καταναλωτές της, για άλλη μία φορά, ένα καινοτόμο προϊόν, που θα βοηθήσει στην ποιοτική ισορροπημένη διατροφή του βρέφους. Το 1988 και το 1990, οι καταναλωτές γνώρισαν δύο νέα προϊόντα, το στιγμιαίο ρόφημα Caotonic και τις Τούρτες ΓΙΩΤΗΣ, τα πρώτα ολοκληρωμένα γλυκίσματα στην Ελλάδα. Η εταιρεία τις λάνσαρε, συγχρόνως, στην ελληνική και τη γερμανική αγορά, αφού αποτέλεσαν μία πρωτοποριακή ιδέα, καθώς περιέχουν στη συσκευασία όλα τα υλικά για τη δημιουργία και τη διακόσμηση μιας σπιτικής τούρτας, χωρίς ψήσιμο, χωρίς βράσιμο, μόνο σε 15 λεπτά.

Οι Τούρτες ΓΙΩΤΗΣ γνώρισαν μεγάλη εμπορική επιτυχία και υιοθετήθηκαν με ενθουσιασμό από τους καταναλωτές, ενώ το 1994, βραβεύτηκαν με το διεθνές βραβείο SIAL D’OR για την πρωτοποριακή προϊόντική ιδέα, την υψηλή ποιότητα των υλικών, την καινοτομία της τεχνολογίας παρασκευής, την εμπορική επιτυχία και την προστιθέμενη αξία του καταναλωτή (ευκολία, ταχύτητα, οικονομία).

Αντίστοιχα θετική απήχηση είχε και το βήμα της εταιρείας ΓΙΩΤΗΣ να εισάγει στην ελληνική αγορά το πρωτοποριακό προϊόν μίγμα για «Μπεσαμέλ». Ένα προϊόν που ικανοποιεί την ανάγκη του καταναλωτή για άμεση υλοποίηση και εφαρμογή σε κάθε συνταγή, χωρίς βράσιμο, σε ένα λεπτό, με σίγουρη επιτυχία.

Ακολούθησαν η Caotonic Choco ΓΙΩΤΗΣ, η πρώτη σοκολάτα σε ξυλάκι, με τη φιγούρα του ήρωα Caotonic, πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτική αξία, οι Σοκολάτες Caotonic, Blues & Differs, με τις οποίες η εταιρεία επένδυσε στην αγορά της σοκολάτας, εμπλουτίζοντας το χαρτοφυλάκιό της με μία σειρά σοκολατοειδών γλυκισμάτων, και η Κρέμα Δημητριακών ΓΙΩΤΗΣ, που παρασκευάζεται από 6 δημητριακά και γάλα, ενώ η Μπισκοτόκρεμα ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται από δημητριακά, γάλα και μπισκότα.

 

 

Ακόμα, τα 70 χρόνια εμπειρίας, επιστημονικής εξέλιξης και συνεχούς εργαστηριακής έρευνας στήριξαν τον σχεδιασμό της σειράς βρεφικών γαλάτων SANILAC, από τη ΓΙΩΤΗΣ. Τα βρεφικά γάλατα SANILAC είναι πρωτοποριακά προϊόντα υψηλής ποιότητας, που είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο μητρικό γάλα. Καλύπτουν τις ανάγκες του βρέφους σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής του, παρέχοντας στον οργανισμό του όλες τις απαραίτητες βιταμίνες, μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία. Η σειρά αποτελείται από γάλατα 1ης, 2ης και 3ης βρεφικής ηλικίας αλλά και από ειδικά γάλατα (για βρέφη που υποφέρουν από κολικούς, για βρέφη με δυσανεξία στη λακτόζη κά). Το 2003, η Βρεφική Κρέμα Άνθος Αραβοσίτου προστίθεται στην οικογένεια των κρεμών ΓΙΩΤΗΣ.

Το 2004, η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ λάνσαρε τις αγαπημένες μας γεύσεις, έτοιμες στο ψυγείο. Το Άνθος Αραβοσίτου ψυγείου, φτιαγμένο με γάλα και τα πιο αγνά συστατικά, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή του και για την υπέροχη γεύση του και διατίθεται σε 3 γεύσεις (βανίλια, Σοκολάτα και Κρέμα-Σοκολάτα). Η Κρέμα Καραμελέ, με καραμέλα και τη φημισμένη βελούδινη, δροσερή κρέμα, το Προφιτερόλ, με σοκολάτα και αφράτα σου, με γέμιση κρέμας σαμπάνιας, και το Τιραμισού, με την αυθεντική συνταγή και την ξεχωριστή γεύση του τυριού Μασκαρπόνε κέρδισαν την προτίμηση του κοινού. Μία γλυκιά ιδέα ήρθε να συμπληρώσει τη σειρά προϊόντων ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ, η κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ.

Η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ θέλοντας να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιό της με ένα ακόμη προϊόν υψηλής θρεπτικής αξίας, μεγάλης αναγνωρισιμότητας και πιστότητας, προχώρησε στην παραγωγή του HEMO, πλούσιο σε βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία & βύνη. Συνέχισε με την παραγωγή των Παραδοσιακών Επιδορπίων έτοιμων στο Ψυγείο, την Παραδοσιακή Κρέμα, με το Παραδοσιακό Ρυζόγαλο, το πλέον αγαπημένο προϊόν Φρουί Ζελέ έτοιμο στο ψυγείο, και με τα Επιδόρπια ψυγείου Τσιζκέικ και Double Dessert.

 

 

Η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ αναζητά συνεχώς νέες προτάσεις που εναρμονίζονται με τις σύγχρονες διατροφικές συνθήκες. Έτσι, το 2009, μία χρονιά σταθμός για την εταιρεία, με πολύ σημαντικές και στρατηγικές εξελίξεις, κυκλοφόρησε η πρωτοποριακή σειρά επιδορπίων νέας γενιάς Sweet & Balance, προϊόντα που δημιουργήθηκαν για αυτούς που ζουν χωρίς ζάχαρη, αλλά δε χρειάζεται να ζουν και χωρίς γλυκό. Την ίδια χρονιά η ΓΙΩΤΗΣ, με στόχο την εξέλιξη και διεύρυνση των διατροφικών της προτάσεων προς τους καταναλωτές, με προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, προέβη στην αγορά της FYTRO, μία πλήρη σειρά προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή και έχουν ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό και την ποιότητα ζωής γενικότερα.

Αργότερα, εξαγόρασε τη σειρά βιολογικών προϊόντων BioOrganic. Η νέα αυτή σειρά αποτελείται από προϊόντα που παράγονται από πρώτες ύλες που πληρούν όλες τις απαιτήσεις της Βιολογικής Γεωργίας, καθώς είναι πιστοποιημένα από τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων. Επέκτεινε, επίσης, και τη σειρά ειδικών γαλάτων Sanilac με το υποαλλεργικό γάλα για βρέφη σε σκόνη Sanilac, η σύνθεσή του οποίου είναι κατάλληλη για βρέφη αλλεργικά στις πρωτεΐνες γάλακτος.

H κατηγορία Σοκολατών Οικιακής Χρήσης μεγάλωσε για να δώσει ακόμη περισσότερες λύσεις στους λάτρεις της ζαχαροπλαστικής, με την προσθήκη δύο νέων προϊόντων, της Κουβερτούρας Πλάκα 65% Κακάο και της Κουβερτούρας Πλάκα Λευκή.

 

 

ΌΡΑΜΑ/ΣΤΟΧΟΙ
Κίνητρο της εταιρείας είναι η συνεχής δημιουργία καινοτόμων προϊόντων με βάση φυσικές πρώτες ύλες, διασφαλίζοντας πάντα την άριστη ποιότητά τους. Προϊόντα με υψηλές διατροφικές αξίες, που θα χρησιμοποιούνται καθημερινά σε κάθε σπίτι και θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες ολόκληρης της οικογένειας. Οι αξίες της βρίσκουν αντίκρισμα σε κάθε προϊόν, σε κάθε επιχειρηματική πρακτική, σε κάθε δράση κοινωνικής ευθύνης.

Η φροντίδα που δείχνει σε κάθε βήμα των δραστηριοτήτων της, εγγυάται την αγνότητα των πρώτων υλών και την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα κάθε προϊόντος που δημιουργεί και διαθέτει καθημερινά στον καταναλωτή. Η καινοτομία και η πρωτοπορία, με γνώμονα τις μελλοντικές ανάγκες του καταναλωτή, χαρακτηρίζουν κάθε νέα της διατροφική πρόταση, θέτοντας υγιείς βάσεις για συνεχή εξέλιξη.

Πάνω απ’ όλα όμως, η υπογραφή ΓΙΩΤΗΣ περικλείει όλη την εμπειρία και την τεχνογνωσία ενός ονόματος που εγγυάται την πιο σημαντική αξία για την εταιρεία και πάγια ανάγκη των καταναλωτών, την ασφάλεια των προϊόντων της.

Έχοντας υιοθετήσει στη φιλοσοφία της τη δεσπόζουσα σημασία του κοινωνικού της ρόλου, η εταιρεία παρέχει σταθερά την υποστήριξή της, σε μακροχρόνια βάση, σε πολλούς οργανισμούς, μεταξύ άλλων της Παιδικής Στέγης Περιστερίου, τις ανάγκες σίτισης των παιδιών 5 βρεφονηπιακών σταθμών που λειτουργούν υπό την επίβλεψη της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου, καθώς και ανάγκες συσσιτίων, του Ιδρύματος Προστασίας & Αποκατάστασης Παιδιών & Νέων με Νοητική Υστέρηση « Η Θεοτόκος», του «Οι Φίλοι του Παιδιού». Πρόσφατα, η εταιρεία έλαβε τιμητική διάκριση από το Σωματείο, ως ένας από τους μεγάλους χορηγούς που στηρίζουν το έργο του.

Ακόμη, η εταιρεία, κατά επανάληψη, παρέχει υποστήριξη σε φιλανθρωπικά Ιδρύματα και Σωματεία, όπως είναι η ΕΛΕΠΑΠ, το Χαμόγελο του Παιδιού, το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», η Μέριμνα, Η Αγκαλιά, η Κιβωτός του Κόσμου κ.α.

 

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

– Πρώτο Διεθνές Βραβείο SIAL D΄OR – ΠΑΡΙΣΙ – Τούρτες ΓΙΩΤΗΣ, 1994
– Oppack Awards 1997
– Χάλκινος Λέοντας για το σποτ των MAD της ΓΙΩΤΗΣ, 1997
– 1ο βραβείο για το σποτ των MAD της ΓΙΩΤΗΣ, 1998
– Βραβείο Επώνυμου προϊόντος, από το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), 2000
– Superbrands 2005
– Βράβευση ΓΙΩΤΗΣ από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, 2005
– Sweet & Balance Best Launch 2010
– Sweet & Balance Βραβείο Καινοτόμου Προϊόντος στα «Made in Greece», 2013
– Self Service Excellence Awards 2015
– iTQi 2015
– iTQi 2016
– Self Service Excellence Awards 2016
– Superbrands 2016
– Self Σέρβις Excellence Αwards 2017
– Tιμητική βράβευση από τους «Φίλους του Παιδιού»
– Μade in Greece 2017, «Επώνυμο Ελληνικό Προϊόν»
– Βράβευση του ‘ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ’ της ΓΙΩΤΗΣ στα Event Awards 2018