Το γιαούρτι της μακροζωίας
Επιχειρώ

Το γιαούρτι της μακροζωίας

Η Longevity Diet Foods αποτελεί μια νεοσύστατη επιχείρηση βιοτεχνολογίας που αναπτύσσει και εμπορεύεται τη νέα γενιά τροφίμων, 100% φυσικών με βιολειτουργικές ιδιότητες που δρουν προωθητικά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τέτοιου είδους ιδιότητες έχουν τρόφιμα που είναι εμπλουτισμένα με βιοενεργά συστατικά, δηλαδή συστατικά για τα οποία υπάρχουν επαρκώς τεκμηριωμένα επιστημονικά δεδομένα ότι μπορούν να επιτελέσουν μια συγκεκριμένη λειτουργία εντός του οργανισμού.

Η επιχειρηματική αυτή πρωτοβουλία μετράει μόλις λίγους μήνες ζωής, παρ’όλα αυτά έχει καταφέρει με επιτυχία να παρουσιάσει δύο καινοτόμα προϊόντα στην αγορά των γαλακτοκομικών, το YoguDiet 2% και το Ω3 Cheese Dip.

Το πρώτο εξ αυτών, οπού αποτελεί και τη ναυαρχίδα της επιχείρησης, είναι high protein αγελαδινό στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά,100% φυσικό με φρέσκο γάλα ημέρας και φυσικά εμπλουτισμένο με εκχύλισμα σταφυλιού πλούσιο σε πολυφαινόλες, στοιχείο που του προσδίδει 6.5 φορές πιο αντιοξειδωτική δράση από οποιοδήποτε άλλο γιαούρτι της αγοράς.

Το Ω3 Cheese Dip είναι άλειμμα φέτας Π.Ο.Π., με ελληνικό γιαούρτι και πάστα ελιάς. Πρόκειται για το πρώτο γαλακτοκομικό προϊόν στην αγορά φυσικά εμπλουτισμένο με Ω3 λιπαρά οξέα, έννοια άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διατήρηση της χοληστερόλης σε φυσιολογικά επίπεδα στο αίμα αλλά και γενικότερα εξαιρετικά ωφέλιμη για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Όραμα/ Στόχοι

Η Longevity Diet Foods εστιάζει στη διατήρηση εξέχουσας ποιότητας στα προϊόντα της από την παραγωγή των πρώτων υλών μέχρι και τη κατανάλωση, καθώς και στην εδραίωση μιας αξιόπιστης και premium εικόνας προς το καταναλωτικό κοινό. Το όραμα της εταιρείας είναι να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ υγιεινής διατροφής και συμβατικής ιατρικής προσφέροντας προϊόντα με υπέροχη γεύση και σε προσιτή τιμή. Η εταιρεία, αν και νεοφυής, έχει έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα. Στόχος είναι στο πρώτο χρόνο λειτουργίας να διεισδύσει σε τουλάχιστον 3 ξένες αγορές που θα διπλασιάζονται σε ετήσια βάση.

Σημαντικές Ημερομηνίες

• Σεπτέμβριος 2015: Σύλληψη ιδέας και έναρξη διαδικασίας Έρευνας & Ανάπτυξης για την ανάπτυξη των προϊόντων

• Αύγουστος 2016: Βράβευση του YoguDiet 2% ως το Καλύτερο Γιαούρτι 2016 (Best Yogurt) στο Παγκόσμιο Κογκρέσο Γαλακτοκομικών που διεξήχθη στο Λονδίνο.

• Δεκέμβριος 2016: Εισαγωγή του YoguDiet 2% στην ελληνική αγορά.

• Μάρτιος 2017: Εισαγωγή του Ω3 Cheese Dip στην ελληνική αγορά.

• Ιούνιος 2017: Εισαγωγή του YoguMix στην ελληνική αγορά

• Ιούνιος 2017: Έναρξη εξαγωγικής συνεργασίας με εταιρεία διανομής στη Κύπρο.

Διακρίσεις/Βραβεία

• Βράβευση του YoguDiet 2% στη κατηγορία «Καλύτερο Γιαούρτι 2016» (Best Yogurt 2016) στο Παγκόσμιο Κογκρέσο Γαλακτοκομικών που διεξήχθη στο Λονδίνο.

• Διάκριση στα πλαίσια του 11ου πολυσυνεδρίου «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ» που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο του 2016, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

• Βράβευση στη κατηγορία «Καινοτόμο Προϊόν» στα Παπαστράτος Start-Up/ Scale-Up Greece Awards 2017

• Διάκριση του YoguDiet 2% με το βραβείο Ανώτερης Γεύσης από τον διεθνή διαγωνισμό γευσιγνωσίας iTQi (International Taste & Quality Institute) με βάση τις Βρυξέλλες τον Μάιο 2017.