Το νέο ελληνικό trend της Νέας Υόρκης
Επιχειρώ

Το νέο ελληνικό trend της Νέας Υόρκης

Η ιδέα του ελληνικού αφρώδους οίνου Blink Zibibbo, σχεδιάστηκε από τον οινολόγο και οινοποιό Παύλο Αργυρόπουλο που ξεκίνησε την υλοποίηση της ιδέας το 2005, με την ίδρυση της εταιρείας BLINK WINES. Η ενασχόλησή του, με μεγάλους αμπελώνες και οινοποιεία στη Γαλλία και την Ιταλία που εξειδικεύονταν στην παραγωγή αφρωδών οίνων, τον ενέπνευσαν να οραματιστεί ένα Ελληνικό αφρώδες αρωματικό κρασί με δροσερή και πυκνή γεύση σε προσιτή τιμή για τον παγκόσμιο καταναλωτή. Με δεδομένο το μικρό ενδιαφέρον του Έλληνα καταναλωτή, το κρασί σχεδιάστηκε και απευθύνθηκε από το ξεκίνημα στην διεθνή αγορά.

Με τις κόρες του Φανή και Χλόη, ο Παύλος Αργυρόπουλος ίδρυσε την BLINK WINES και την στελέχωσαν με ταλαντούχους συνεργάτες.

Επενδύοντας «εν τη γενέσει της», στην ανάγκη για καινοτόμα και ποιοτικά προϊόντα, η BLINK WINES, συμμετέχει αποφασιστικά στην ανάδειξη των Ελληνικών οίνων ποιότητας και πιο συγκεκριμένα, των ποιοτικών αφρωδών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η παραγωγή της, επικεντρώνεται σε αφρώδεις οίνους από Ελληνικές ποικιλίες και το 60% της παραγωγής της, προορίζεται για την εξαγωγική δραστηριότητα στο εξωτερικό με κύριο πελάτη, τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Blink Sparkling Wine – «Μοσχάτο Αλεξανδρείας», παράγεται με τη φυσική μέθοδο της επαναζύμωσης από σταφύλια της αρωματικής ποικιλίας «Μοσχάτο Αλεξανδρείας», που καλλιεργούνται σε επιλεγμένους αμπελώνες της Λήμνου.

Σήμερα αποτελεί trend σε περισσότερα από 55 σημεία στο Μανχάταν και στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης, ενώ κατακτά σταθερά περισσότερες σημαντικές μητροπόλεις του κόσμου.

ΟΡΑΜΑ / ΣΤΟΧΟΙ

Η BLINK WINES, συμμετέχοντας δυναμικά στη νέα εποχή του Ελληνικού αφρώδους κρασιού και αξιοποιώντας την πλέον σύγχρονη τεχνολογία παράγει με προτεραιότητα και όραμα την ποιότητα και την καινοτομία οίνους μοναδικούς, που διευρύνουν την οινική κουλτούρα της Ελληνικής αγοράς και απαντούν στις υψηλές προσδοκίες της διεθνούς αγοράς.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

2005: Ίδρυση Blink Wines

2007: Ξεκινά η κυκλοφορία του Blink Sparkling Wine στην ελληνική αγορά

2011: Το Blink, βραβεύεται για το design του, με χρυσό βραβείο στην κορυφαία διοργάνωση Design Pentawards και τρίτη θέση στα Dieline Awards

2012: Ξεκινά η διανομή του Blink στην πολιτεία της Νέας Υόρκης

2013: Το αμερικάνικο «Wine & Spirits Magazine», το χαρακτηρίζει ως ένα από τα κορυφαία αφρώδη του καλοκαιριού και του απονέμει πολύ υψηλή βαθμολογία.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ / ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Wine & Spirits Magazine/ 90 Βαθμοί Αύγουστος 2013

Pentawards 2011 :Χρυσό βραβείο design

Dieline awards 2011:Τρίτη θέση

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ...


– Το αφρώδες κρασί στη Λήμνο είχε ξεκινήσει πριν από 80 χρόνια από Αιγύπτιο επιχειρηματία αλλά διεκόπη λόγω του πολέμου

– Το 2005 μόνο 3 Ελληνικές εταιρίες παρήγαγαν αφρώδες κρασί. Σήμερα είναι περισσότερες από 15 και αυξάνονται.

– Zibibbo σημαίνει Μοσχάτο Σταφύλι στα Αραβικά.

– Το Μοσχάτο θεωρούνταν οίνος πολυτελείας και γίνονταν εξαγωγές στο Bordeaux