Ένα ελληνικό νησί στα 50 μέρη που πρέπει να επισκεφτείς το 2016
Καλά Νέα

Ένα ελληνικό νησί στα 50 μέρη που πρέπει να επισκεφτείς το 2016

Ποτέ δεν είναι αργά για να επισκεφθείτε ένα μέρος που ονειρεύεστε αλλά δεν έχετε καταφέρει να δείτε ακόμη! Από το Κιότο της Ιαπωνίας ως την απόμακρη Ισλανδία, το Business Insider σας βοηθά να επιλέξετε από την λίστα με τα 50 μέρη που πρέπει να ταξιδέψετε το 2016. Ένα ελληνικό νησί κατάφερε να ξεχωρίσει και να είναι στα πρώτα 20 νησιά που ταξιδιώτες από όλον τον κόσμο θα έπρεπε να εξερευνήσουν άμεσα.

1.Κιότο, Ιαπωνία

kyoto

Το Κιότο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ονομάστηκε ως η καλύτερη πόλη στον κόσμο κατά το Travel + Leisure. Η πλούσια ιστορία της πόλης και οι εντυπωσιακοί ναοί, τα πάρκα, οι κήποι και οι τοπικές αγορές συνθέτουν έναν ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές.

2. Ντάρμπι, Μοντάνα

darby

Στο Ντάρμπι βρίσκεται ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της χρονιάς, ένα υπερπολυτελές ράντσο Triple Creek Ranch, που προσφέρει ότι μπορείτε να φανταστείτε.

3. Αγία Πετρούπολη, Ρωσία

st Petersburg

Η Αγία Πετρούπολη ψηφίστηκε ως ο καλύτερος προορισμός στην Ευρώπη στα World Travel Awards. Με πλούσια ιστορία, εντυπωσιακά παλάτια και εκκλησίες, θα μεταφερθείτε σε μια άλλη εποχή.

4. Shoal Bay, Ανγκουίλα

anguilla

Η Ανγκουίλα έχει γίνει τον τελευταίο καιρό δημοφιλής προορισμός. Οι τέλειες παραλίες με τη λευκή άμμο είναι ένα από τα θέλγητρα της και το Shoal Bay είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες.

5. Κεμπέκ, Καναδάς

quebec

Η Παλιά Πόλη του Κεμπέκ είναι η μόνη πόλη της Βορείου Αμερικής της οποίας τα τείχη διατηρούνται ακόμα και μάλιστα σε άριστη κατάσταση.

6. Βουδαπέστη, Ουγγαρία

budapest

Η Βουδαπέστη δεν είναι τόσο ακριβή όσο άλλοι Ευρωπαϊκοί προορισμοί, αλλά σίγουρα δεν υστερεί ούτε στην ιστορία ούτε στην ομορφιά.

7. Αβάνα, Κούβα

cuba

Από τα πολύχρωμα κτίρια και τα πούρα, η Κούβα είναι ένα μέρος που πρέπει να δείτε.

8. Ρέκιαβικ, Ισλανδία

Reykjavik

Η Ισλανδία έχει μια μοναδική αίσθηση. Είναι εξαιρετικός προορισμός για να βγάλετε μοναδικές φωτογραφίες.

9. Λουξεμβούργο

LUXEMBOURG

Το Λουξεμβούργο μπορεί να είναι μικρό, αλλά αξίζει σίγουρα να το επισκεφθείτε. Εντυπωσιακά κάστρα και μια πόλη που συνδυάζει το παλιό και το νέο αρμονικά.

10. Έβερεστ, Νεπάλ

nepal

Για λόγους ασφαλείας, το Νεπάλ σκέφτεται να απαγορεύσει σε ερασιτέχνες να ανεβαίνουν στο Έβερεστ, αν κάτι τέτοιο τελικά αποφασιστεί τότε πρέπει να επισπεύσετε το ταξίδι σας!

11. Ζιρόνα, Ισπανία

Girona's modernist architecture is just one of its many highlights.

Θεωρείται από τις ομορφότερες πόλεις της Καταλονίας, χάρις στο γεωγραφικό της ανάγλυφο και το πλούσιο ιστορικό της κέντρο. Μπορείτε να φάτε και στο καλύτερο εστιατόριο της χρονιάς, το El Celler de Can Roca. Ο περίφημος «περίπατος του τείχους» (Passeig de la Muralla) είναι μια διαδρομή που ενώνει τα τείχη που περιτρυγριγυρίζουν την παλιά πόλη. Περιέχει τμήματα των τειχών του 9ου αιώνα και του ύστερου Μεσαίωνα.

12. Siem Reap, Καμπότζη

SIEM REAP, CAMBODIA

Το Lonely Planet ανέδειξε το Angkor Wat ως το καλύτερο τουριστικό αξιοθέατο στον κόσμο για φέτος. Ένα τεράστιο συγκρότημα βαθιά στις ζούγκλες της Siem Reap, στην πραγματικότητα είναι μία πόλη 700 ετών με κανάλια, ναούς, ιερά και τάφους που εκτείνονται πάνω από 154 τετραγωνικά μίλια.

13. Queens, Νέα Υόρκη

Μπορεί να εκπλαγείτε, αλλά το Queens ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς στις ΗΠΑ για το 2016, σύμφωνα με το Lonely Planet.

14. Μαλιμπού, Καλιφόρνια

Malibu-California

Μόλις πέρυσι το Μαλιμπού ονομάστηκε ως αμερικανική αμπελουργική περιοχή.

15. Λουκέρνη, Ελβετία

LUCERNE, SWITZERLAND

Μπορεί να μην είναι τόσο διάσημη όσο άλλες ελβετικές πόλεις όπως η Ζυρίχη και η Γενεύη, αλλά στην ακτή της λίμνης της Λουκέρνης (Vierwaldstättersee) θα δείτε τη διάσημη ξύλινη γέφυρα.

16. Σπέτσες

spetses1

Οι ειδικοί λένε πως τώρα πρέπει να πάτε στην Ελλάδα, υπάρχει μεγάλος αριθμός προσφορών που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε. Οι Σπέτσες δεν είναι τόσο τουριστικές όσο η Μύκονος και η Σαντορίνη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υστερούν σε κάτι.

17. Τσάρλεστον, Νότια Καρολίνα

CHARLESTON, SOUTH CAROLINA

Το Travel + Leisure ψήφισε το Τσάρλεστον ως την καλύτερη πόλη της Αμερικής.

18. Jinshanling, Κίνα

JINSHANLING, CHINA

Ένα μέρος του Σινικού Τείχους περνά από αυτήν την πόλη.

19. Νησιά Αζόρες, Πορτογαλία

AZORES ISLANDS, PORTUGAL

Αυτά τα 9 νησιά, είναι ένα από τα καλύτερα “μυστικά” του Ατλαντικού Ωκεανού. Μπορείτε να εξερευνήσετε τη φύση, από παραλίες, λίμνες, ηφαιστειακές σπηλιές και καταρράκτες.

20. Ρένο, Νεβάδα

RENO, NEVADA

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη πόλη που σκέφτεστε όταν οργανώνετε τις διακοπές σας αλλά είναι ο ιδανικός γαστρονομικός προορισμός.

Δείτε τους υπόλοιπους προορισμούς της λίστας στο Business Insider

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ