Κώστας Μακρής: ο “βασιλιάς” της Χρυσής Ακτής
Καλά Νέα

Κώστας Μακρής: ο “βασιλιάς” της Χρυσής Ακτής

Ο ομογενής δισεκατομμυριούχος Κώστας Μακρής είναι πλέον ο «Βασιλιάς» της Χρυσής Ακτής στην Αυστραλία, καθώς έχει αγοράσει τα ακριβότερα ακίνητα της περιοχής.

Είναι ένας από τους πλουσιότερους κατοίκους της Αυστραλίας και ο πλουσιότερος ομογενής στην Αυστραλία. Ο Κώστας Μακρής γεννήθηκε στο Λυγουριό της Επιδαύρου. H οικογένεια του εγκαταστάθηκε στο Χολαργό όπου και μεγάλωσε. Πήρε τη μεγάλη απόφαση να μεταναστεύσει στην Αυστραλία το 1963 – σε ηλικία 16 ετών, με σκοπό να μαζέψει χρήματα και κάποια στιγμή να επιστρέψει στην Ελλάδα. Ξεκίνησε με την δημιουργία ενός σουπερμάρκετ και ενός καταστήματος με οπορωκηπευτικά, ενώ στη συνέχεια άνοιξε καταστήματα εστίασης «fish and chip» και κατάφερε να δημιουργήσει έναν πολύ πετυχημένο όμιλο εταιρειών.

Οι τελευταίες επενδυτικές επιτυχίες του Μακρή φαίνεται πως στοχεύουν στην εμπορική εκμετάλλευση της πλέον ονομαστής τουριστικής αυστραλιανής περιοχής, της Χρυσής Ακτής, του γνωστού παγκοσμίως Gold Coast.

Έχει αγοράσει ήδη το εμπορικό κέντρο Marina Mirage του Gold Coast, που στεγάζει καταστήματα πολυτελείας και τη μαρίνα μπροστά από το εμπορικό κέντρο.

Με την αγορά του εμπορικού κέντρου Oracle έγινε ο «βασιλιάς» των εμπορικών ακινήτων της περιοχής. Το συγκεκριμένο κέντρο περιλαμβάνει 60 καταστήματα, τρεις ιστορικούς πύργους και σχεδόν 300 χώρους στάθμευσης σε τρεις δρόμους με έναν ιδιωτικό δρόμο ανάμεσά τους. Η αντικειμενική αξία του ακινήτου αγγίζει τα 350 εκατομμύρια.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ