Σημαντική διάκριση για ομογενή πιανίστα
Καλά Νέα

Σημαντική διάκριση για ομογενή πιανίστα

Άλλη μια σημαντική διάκριση για τον ομογενή συνθέτη και πιανίστα Στέφανο Κασσωμένο, ο οποίος ήρθε δεύτερος στον παναυστραλιανό διαγωνισμό πιάνου Lev Vlassenko, που έγινε στο Μπρίσμπαν εκτελώντας συνθέσεις Ρώσων δημιουργών.

Διακρίθηκε ανάμεσα σε 68 πιανίστες, που είχαν περάσει στην τελική φάση. Μαζί με το σημαντικό βραβείο ο ταλαντούχος πιανίστας έλαβε και επιταγή των 10.000 δολαρίων.

Αν και μικρός ηλικιακά, ο Κασσωμένος έχει αμέτρητες συμμετοχές σε κονσέρτα και διαγωνισμούς, με πολυάριθμες διακρίσεις και βραβεία παγκοσμίως.

Άρχισε να μαθαίνει πιάνο όταν ήταν μόλις 4 ετών. Όντας ακόμα μαθητής παρουσίασε δικό του κονσέρτο με τις συμφωνικές ορχήστρες της Αδελαΐδας και του Melbourne Grammar. Από τις συμμετοχές του στο εξωτερικό ξεχωρίζει το κονσέρτο για τη UNICEF που έγινε στο Τόκιο.

Σπούδασε Νομικά και Μουσική στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης με υποτροφία του Faculty Merit και ειδίκευση στον τομέα ερμηνείας στο πιάνο.

Το πανεπιστήμιο μάλιστα τον τίμησε το 2004 με την υποτροφία T. Allan McKay και τον επόμενο χρόνο τον βράβευσε με τα βραβεία Ormond Exhibition και Florence Menk Meyer που δίνονται μόνο σε κορυφαίους μουσικούς.

Επίσης του απονεμήθηκε το βραβείο του καλύτερου Ερμηνευτή (Best Performance), σε διαγωνισμό που έγινε στο Μπρίσμπεϊν, ενώ κέρδισε βραβεία στα φεστιβάλ του Dandenong και Eisteddfod στο Wollongong.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ