Η Ακρόπολη φτιαγμένη από Lego!
Καλά Νέα

Η Ακρόπολη φτιαγμένη από Lego!

Η Ακρόπολη αναπαριστάται με την βοήθεια των γνωστών lego, σε δύο μορφές, όπως είναι σήμερα αλλά και όπως ήταν κατά τον 5ο αιώνα πχ, τον Χρυσό αιώνα του Περικλή, σε έκθεση στο Πανεπιστήμιο του Σύδνευ στην Αυστραλία.

Η συγκεκριμένη έκθεση και τα εκθέματα δημιουργήθηκαν για να προκαλέσουν το ενδιαφέρον σε παιδιά κυρίως, αλλά και σε ενήλικες για την αρχαιότητα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης συμπεριέλαβαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, ελληνικό φαγητό και εκθέματα από την Αρχαία Ελλάδα.

Πριν την  έκθεση «LEGO Acropolis» προηγήθηκε έκθεση για το  Κολοσσαίο. Η είσοδος είναι δωρεάν προς όλους και οι διοργανωτές πιστεύουν πως θα έχει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία από την προηγούμενη έκθεση. Στόχος τους είναι οι 100 χιλιάδες επισκέπτες και χιλιάδες παιδιά.

Χρειάστηκαν 120 χιλιάδες τουβλάκια lego για να δημιουργηθεί η Ακρόπολη και 300 εργατοώρες, από τον επαγγελματία του είδους Ryan McNaught.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι τον Ιούνιο του 2014, οποότε και θα ακολουθήσει η Τρίτη σε σειρά έκθεση με θέμα την Πομπηία.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. Τιμοθεος Μουζουρακης

    Το εκθεμα απο οτι εμαθα, εγινε δωρεα στο μουσειο της Ακροπολης.


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ