Με ανθρωπιστικό βραβείο τιμήθηκε ο Τζιμ Γιαννόπουλος
Καλά Νέα

Με ανθρωπιστικό βραβείο τιμήθηκε ο Τζιμ Γιαννόπουλος

Με το Humanitarian Award από το Simon Wiesenthal Center τιμήθηκε ο διευθύνων της Fox Filmed Entertainment, Τζιμ Γιαννόπουλος, κατά τη διάρκεια του ετήσιου Εθνικού Δείπνου – Αφιέρωμα στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια.

 Ο Τζίμ Γιαννόπουλος την περασμένη χρονιά έγινε ο μοναδικός Διευθύνων σύμβουλος της Fox Filmed Entertainment. Ενώ το βραβείο το έλαβε από τον παραγωγό ταινιών και Διευθύνων Σύμβουλο της Dream Works Animation Jeffrey Katzenberg.

«Αυτό πρόκειται να ταιριάξει σε ένα ελληνικό σπίτι» είπε ο Katzenberg κατά τη διάρκεια της τελετής.

Ο Katzenberg μιλώντας για τον ανθρωπισμό του Γιαννόπουλου, έφερε στο φως τα επιτεύγματα του Ελληνοαμερικανού και την προσφορά του σε πρωτοποριακές ταινίες.

Όλα τα κορυφαία στελέχη της Fox έδωσαν το παρόν προκειμένου να στηρίξουν τον Τζιμ, ο οποίος όταν παρέλαβε το βραβείο μίλησε για την αφοσίωση του Simon Wiesenthal προς τιμήν των Εβραίων στο Ολοκαύτωμα.

«Το μήνυμά του θα πρέπει να είναι μια πρόσκληση για δράση για όλους μας», όπως είπε ο Γιαννόπουλος, προσθέτοντας ότι «ειδικά για όσους από εμάς που ζούμε τη ζωή συχνά απομονωμένοι από τον πόνο των άλλων, όταν είναι εύκολο να στρέψουμε το βλέμμα μας μακριά και να ασχολούμαστε με την εργασία μας και τις οικογένειές μας και να προσποιούμαστε ότι δεν είναι δικό μας πρόβλημα.»

Το Simon Wiesenthal Center είναι μια παγκόσμια εβραϊκή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αντιμετωπίζει τον αντισημιτισμό, το μίσος και την τρομοκρατία, προωθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια, μαζί με το Ισραήλ, υπερασπίζεται την ασφάλεια των Εβραίων σε όλο τον κόσμο, καιδιδάσκει τα διδάγματα του Ολοκαυτώματος για τις μελλοντικές γενιές. Εκτός από το Μουσείο της Ανεκτικότητας, το κέντρο διαθέτει επίσης μαθήματα για το Ολοκαύτωμα, για παιδιά σχολικής ηλικίας σε όλη την Νότια Καλιφόρνια, ενώ  σύντομα θα ανοίξει και ένα μουσείο στην Ιερουσαλήμ, και έχει ένα τμήμα της ταινίας -Μoria Films-που πήρε Όσκαρ ντοκιμαντέρ «The Long Way Home» και «Γενοκτονία».

Το Εθνικό Δείπνο Αφιέρωμα εγείρει $ 2.2 εκατομμύρια δολάρια το τρέχον έτος, ποσό ρεκόρ για την εκδήλωση.

Πηγή: greekreporter.com

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ