Μαθητική έκθεση κατά της σύγχρονης δουλείας
Καλά Νέα

Μαθητική έκθεση κατά της σύγχρονης δουλείας

Μαθητές σχολείων της Αττικής στέλνουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στη σύγχρονη δουλεία -την ώρα που το περιστατικό εκμετάλλευσης μεταναστών στη Μανωλάδα Ηλείας σοκάρει την ελληνική κοινή γνώμη, με έργα που υπογράφουν για την έκθεση «Step2Freedom», που θα παρουσιαστεί στο χώρο τέχνης «Βρυσάκι» στην Αθήνα.

Μαθητές, από 15 έως 18 ετών, από δημόσια σχολεία της Αττικής παρουσιάζουν έργα εικαστικά, βίντεο, ποίηση, ιστορίες, δοκίμια, τραγούδια και χορό, αξιοποιώντας όποια μορφή έκφρασης τους εμπνέει για να στείλουν μήνυμα ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

«Μη γυρίζεις την πλάτη σου, θα μπορούσες να είσαι εσύ. Γι’ αυτό το να βοηθάς αυτούς τους ανθρώπους θα έπρεπε να είναι η πρωταρχική σου σκέψη», γράφει στο ποίημά του, στα αγγλικά, ο 16χρονος Νίκος.

Την έκθεση «Step2Freedom», που θα διαρκέσει από τις 19 ως τις 30 Απριλίου, συνδιοργανώνουν η Πρεσβεία των ΗΠΑ, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «No Project» και ο χώρος τέχνης «Βρυσάκι». Αποτελεί δε την κορύφωση μιας σειράς εκπαιδευτικών εργαστηρίων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «No Project» που διεξήχθησαν σε δημόσια σχολεία της Αττικής. Τα εργαστήρια είχαν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τη σύγχρονη δουλεία και το ανθρώπινο εμπόριο.

Το «No Project» είναι μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία κατά της εμπορίας ανθρώπων που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση κυρίως των νέων στο θέμα αυτό.

Την έκθεση στο «Βρυσάκι» συμπληρώνουν, επίσης, ταινίες κινουμένων σχεδίων φοιτητών του Τμήματος Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας και αφίσες που φιλοτέχνησαν. Οι φοιτητές με τα έργα τους φωτίζουν πτυχές της παράνομης διακίνησης ανθρώπων, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ