15χρονη Τρικαλινή συγκλoνίζει με τη μικρού μήκους ταινία της
Καλά Νέα

15χρονη Τρικαλινή συγκλoνίζει με τη μικρού μήκους ταινία της

Το βραβείο καλύτερης ταινίας στην κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο δράσεων του Εθνικού Δικτύου Αγωγής Τηλεόρασης, της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης και του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, απέσπασε το 2ο Γυμνάσιο Οιχαλίας Τρικάλων με την ταινία «Κλειώ», αναδεικνύοντας το τεράστιο πρόβλημα μετανάστευσης που αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες η περιοχή.

Εμπνευστής και δημιουργός, με τη βοήθεια συμμαθητών της και καθηγητών, η 15χρονη Άννα Μαρία, η οποία αν και ζει με τους γονείς της στην Οιχαλία, σκέφτηκε, ότι η μετανάστευση που πλήττει την περιοχή, τα παιδιά που ζουν με τον παππού και τη γιαγιά μακριά από τους γονείς τους, αλλά και εκείνα που φεύγουν μαζί τους και αποκόβονται από το περιβάλλον στο οποίο γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, δεν θα μπορούσε παρά να είναι το μοναδικό θέμα της ταινίας.

Οπως λέει η Αννα Μαρία, κάθε χρόνο τα παιδιά λιγοστεύουν, ακολουθώντας τους γονείς τους στο εξωτερικό Η 15χρονη μαθήτρια, περιγράφει την έλλειψη των γονιών που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμμαθητές της, αλλά και την αγάπη που τρέφουν στον παππού και τη γιαγιά.

Μόνο στην Οιχαλία, έχουν μείνει 1500 κάτοικοι, από 5000 πληθυσμό δηλώνει o αντιδήμαρχος Φαρκαδόνας κος Τσιάντος Βασίλειος, σημειώνοντας πως η κρίση έχει πλήξει σε πολύ μεγάλο βαθμό την περιοχή

Η 15χρονη Αννα – Μαρία, θέλει να γίνει κτηνίατρος. Ενα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό είναι πιθανό δηλώνει, εκδηλώνοντας όμως την αγάπη της για την Ελλάδα

Δείτε τη μικρού μήκους ταινία.

Ακούστε το ρεπορτάζ όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm

 

«Κλειώ» 15χρονη από τα Τρίκαλα συγκλoνίζει με την ταινία της by Ellinescom on Mixcloud

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ