Ελληνοκύπριος φιλοτέχνησε το μνημείο των Bee Gees
Καλά Νέα

Ελληνοκύπριος φιλοτέχνησε το μνημείο των Bee Gees

Έργο του κορυφαίου Ελληνοκύπριου γλύπτη, Φίλιππου Πιπερίδη, είναι τα τρία μπρούτζινα αγάλματα που απεικονίζουν το διάσημο συγκρότημα των Bee Gees.

Ο Μπάρι Τζιμπ, το μοναδικό εν ζωή μέλος των Bee Gees, επέστρεψε την Πέμπτη στην Αυστραλία, και παρευρέθηκε στα αποκαλυπτήρια του μνημείου που δημιουργήθηκε προς τιμήν της θρυλικής ντίσκο μπάντας.

Ο Μπάρι, λίγο πριν κάνει τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, έσφιξε το χέρι του Πιπερίδη και του είπε: «Έκανες καλή δουλειά». Στους δημοσιογράφους πρόσθεσε: «Μου αρέσει που μας φιλοτέχνησε με γυμνά πόδια. Έτσι ήμασταν και στη ζωή μας».

Τα τρία μπρούτζινα αγάλματα είναι τα τρία αδέρφια που δημιούργησαν το συγκρότημα Bee Gees -Barry, Maurice και Robin Gibb- έζησαν στην πόλη Ρέντκλιφ από τη δεκαετία του 1950, όταν μετανάστευσαν οικογενειακώς από το Μάντσεστερ της Αγγλίας.

Η τοπική κοινότητα θέλησε να τιμήσει τους παγκοσμίως διάσημους καλλιτέχνες με ένα μόνιμο μνημείο και χιλιάδες θαυμαστές του συγκροτήματος συγκεντρώθηκαν για να συναντήσουν από κοντά τον μουσικό αστέρα.

Ο 66χρονος Μπάρι είπε συγκινημένος: «Έχω την αίσθηση πως σήμερα στέκονται δίπλα μου».

Ο Πιπερίδης, που γεννήθηκε στη Λευκωσία, μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1967. Γλυπτική σπούδασε, όμως, στην Ελλάδα, δίπλα στο Βαγγέλη Μουστάκα και τον Δημήτρη Γαβαλά, πριν συνεχίσει τις σπουδές του στην Ευρώπη. Επέστρεψε στην Αυστραλία και έχει φιλοτεχνήσει κορυφαία έργα σε όλη τη χώρα.

ΠΗΓΗ: neoskosmos.com

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ