Χάλκινο Ευρωπαϊκό μετάλλιο και πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες για τις γαλανόλευκές γοργόνες
Καλά Νέα

Χάλκινο Ευρωπαϊκό μετάλλιο και πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες για τις γαλανόλευκές γοργόνες

Ιστορία έγραψαν για μία ακόμη φορά τα κορίτσια της Εθνικής Ομάδας Πόλο που κατέκτησαν το Χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Αϊντχόφεν, καθώς επικράτησαν της Ιταλίας με σκορ 7-6. Με αυτήν την επίδοση, οι Ελληνίδες αθλήτριες προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι σε Λιλ και Παρίσι.

Παρά τις επιτυχίες της Εθνικής Ομάδας σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα, αυτή η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν η πρώτη έπειτα από 16 χρόνια, με την ομοσπονδιακή τεχνικό αλλά και τις παίκτριες της ομάδας να χαρακτηρίζουν ως «λύτρωση» όλα όσα έζησαν στην Ολλανδία.

«Είναι μία ιστορική στιγμή, παλέψαμε σαν Ελληνίδες σήμερα και δώσαμε την ψυχή μας. Νομίζω το αξίζαμε, ξορκίζουμε 16 χρόνια, είναι μεγάλη υπόθεση και ευθύνη την οποία σηκώσαμε όλοι εκείνοι που πιστέψαμε σε αυτές τις αθλήτριες. Η απάντηση είναι όλη δική τους. Συνεχίζουμε, γιατί αυτή η ομάδα θα κάνει σπουδαία πράγματα, τώρα που έφυγε από μέσα τους αυτό το άγχος», δήλωσε εμφανώς συγκινημένη η ομοσπονδιακή τεχνικός, Αλεξία Καμμένου, ενώ η πολυτιμότερη παίκτρια της ομάδας, Νικόλ Ελευθεριάδου, πρόσθεσε με δάκρυα στα μάτια: «Προσπαθώ να βρω τις λέξεις. Τρέμω. Δεν μπορώ να περιγράψω τι σημαίνει αυτό για εμάς. Αυτή η ομάδα έπαιξε με τόση ψυχή, που δεν άξιζε κάτι άλλο. Προσπαθώ να συνειδητοποιήσω τι έχει συμβεί. Είμαι ευγνώμων που θα ζήσω το όνειρο των Ολυμπιακών αγώνων παρέα με αυτά τα κορίτσια. Δεν έχω λόγια».

Την αποστολή της Εθνικής Ομάδας Πόλο υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος την Κυριακή, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο έφορος κολύβησης και εκπρόσωπος της ΚΟΕ στην ΕΟΕ, Νίκος Ξυλούρης, και τα μέλη του Δ.Σ., Ηλίας Ξιάρχος και Τζώνη Καλημέρης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, τόνισε: «Υποδεχόμαστε τα κορίτσια που μας έκαναν περήφανους, μας έκαναν να δακρύσουμε, μας έδειξαν πόσο ψηλά είναι η ελληνική υδατοσφαίριση, με πολλές δυνατότητες. Και μπορεί να πάει ακόμα ψηλότερα.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, επισήμανε: «Ένα όνειρο των τελευταίων γενεών της ελληνικής γυναικείας υδατοσφαίρισης γίνεται πραγματικότητα.

Είχε να δηλώσει παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2008, και τώρα που έφυγε το άγχος -γιατί υπήρχε μεγάλο άγχος- η ομάδα δεν έχει “ταβάνι”. Στο Παγκόσμιο που ακολουθεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, και οι δυο εθνικές μας ομάδες, ανδρών και γυναικών, είναι σε πολύ καλή κατάσταση και να περιμένουμε πολύ σημαντικά πράγματα».

Αυτό ήταν το 13ο μετάλλιο της Εθνικής Πόλο γυναικών στην Ιστορία της.

Τα μετάλλια της Εθνικής πόλο γυναικών

2004 Ολυμπιακοί Αγώνες (Αθήνα), Ασημένιο

2005 World League (Κίρισι), Χρυσό

2007 World League (Μόντρεαλ), Χάλκινο

2010 World League (Σαν Ντιέγκο), Χάλκινο

2010 Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Ζάγκρεμπ), Ασημένιο

2011 Παγκόσμιο πρωτάθλημα (Σαγκάη), Χρυσό

2012 Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Αϊντχόφεν), Ασημένιο

2012 World League (Τσανκτσού), Χάλκινο

2018 Ευρωπαϊκό Κύπελλο (Ποντεβέρδα), Χρυσό

2018 Μεσογειακοί Αγώνες (Ταραγόνα), Χάλκινο

2018 Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Βαρκελώνη), Ασημένιο

2022 Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Σπλιτ), Ασημένιο

2024 Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Αϊντχόβεν), Χάλκινο

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ