Θρίαμβος και στις Χρυσές Σφαίρες για το Poor Things
Καλά Νέα

Θρίαμβος και στις Χρυσές Σφαίρες για το Poor Things

Η ταινία “Poor Things” του Γιώργου Λάνθιμου αναδείχθηκε ως η καλύτερη κωμωδία ή μιούζικαλ, λαμβάνοντας τη Χρυσή Σφαίρα στην τελετή που διεξήχθη στο “Beverly Hilton” στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια. Η πρωταγωνίστρια, Έμμα Στόουν, η οποία υποδύθηκε τον iconic ρόλο της Μπέλα Μπάξτερ, απέσπασε το βραβείο του Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Στη συνέχεια της απονομής, ο Γιώργος Λάνθιμος αστειεύτηκε πως θα μιλούσε όλο το βράδυ για τον Μπρους Σπρίνγκστιν, αναφερόμενος σε αυτόν ως τον “ήρωα της ζωής μου”. Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, παρών στην τελετή, τον χαιρέτησε χαμογελώντας.

Τέλος, η Έμμα Στόουν, μετά την απονομή της Χρυσής Σφαίρας, εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τον Γιώργο Λάνθιμο, αναφέροντας πως το “Poor Things” είναι μια ταινία που αντιπροσωπεύει τη σχέση ενός ατόμου με τον κόσμο.

Η ταινία “Poor Things” του Γιώργου Λάνθιμου, επιστημονικής φαντασίας και προέλευσης του 2023, σκηνοθετήθηκε από τον ίδιο, βασιζόμενη στο μυθιστόρημα του 1993 “Χαμένα Κορμιά” του Άλασντερ Γκρέι. Στο καστ συμπεριλαμβάνονται η Έμα Στόουν, οι Μαρκ Ράφαλο, Γουίλεμ Νταφόε, Ράμι Γιούσεφ, Κρίστοφερ Άμποτ και ο Τζέροντ Καρμάικλ.

Η ιστορία επικεντρώνεται σε μια νεαρή Βικτοριανή γυναίκα που, αναστηθείσα μετά την αυτοκτονία της, συνεργάζεται με έναν δικηγόρο για ένα ταξίδι αυτογνωσίας.

Η προετοιμασία της ταινίας ξεκίνησε το 2009, αλλά η πραγματική εξέλιξή της ήρθε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του “Η Ευνοούμενη” το 2018, όταν ο Λάνθιμος αναζήτησε τα δικαιώματα του βιβλίου και επανεξέτασε το πρότζεκτ. Η παραγωγή ολοκληρώθηκε το 2021 και τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Ουγγαρία από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο.

Η πρεμιέρα της ταινίας έλαβε χώρα στο 80ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας τον Σεπτέμβριο του 2023, λαμβάνοντας υποψηφιότητα για Χρυσό Λέοντα. Κυκλοφόρησε από την Searchlight Pictures στις 8 Δεκεμβρίου του 2023 στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις 12 Ιανουαρίου του 2024 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ