Ρεκόρ καριέρας με 64 πόντους στο NBA και το… κυνήγι της μπάλας
Καλά Νέα

Ρεκόρ καριέρας με 64 πόντους στο NBA και το… κυνήγι της μπάλας

Αυτά που κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τα τελευταία δέκα χρόνια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και τον μαγικό κόσμο του NBA με τους Milwaukee Bucks έχουν γίνει πολλές φορές αφορμή για διθυραμβικούς τίτλους, εντυπωσιακά πρωτοσέλιδα, και κάθε λογής ύμνους για τον Greek Freak, ο οποίος τους αξίζει και με το παραπάνω.

Χθες, ο έλληνας αστέρας έγραψε ακόμη μία χρυσή σελίδα στην καριέρα του, ενώ παράλληλα κατάφερε να σπάσει πολλά και διαφορετικά ρεκόρ. Πρώτο και καλύτερο, το ρεκόρ καριέρας σε πόντους, αφού στη νίκη των Bucks επί των Indiana Pacers σημείωσε 64 πόντους σε 35 λεπτά συμμετοχής. Είχε 20/28 δίποντα και 24/32 βολές, μοναδικά ποσοστά στα δίποντα που αποτυπώνουν την κυριαρχία του στο παρκέ. Παράλληλα, είχε 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 κλεψίματα και 1 μπλοκ, προσφέροντας πολύτιμες λύσεις στην ομάδα του.

Αυτή η βραδιά θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη του Γιάννη, αφού τα ρεκόρ ήταν πολλά, πάρα πολλά. Πλέον είναι στην κορυφή του σκοραρίσματος στους Bucks σε κάθε κατηγορία. Έχει τους περισσότερους πόντους στη regular season και στα play-offs. Παράλληλα, μετρά τους περισσότερους πόντους σε ματς της regular season, αλλά και των play-offs.

Ο «Greek Freak» έχει τρία ματς με 50+ πόντους κόντρα στην Indiana (δύο φέτος). Κανείς άλλος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ δεν έχει περισσότερα από ένα. Μάλιστα, οι 64 πόντοι του Γιάννη είναι και franchise record, παίρνοντας την πρωτιά από τον Μάικλ Ρεντ.

Ο Γιάννης έγινε και ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ μετά τους Μαλόουν και Τσάμπερλεϊν με 60+ πόντους, 10+ ριμπάουντ και 70+% στα σουτ σε ένα ματς. Aκόμα έγινε ο μοναδικός παίκτης με 60άρα τη φετινή σεζόν.

Ειδικότερα, οι 64 πόντοι του ήρθαν με 28 προσπάθειες στο ματς. Είναι οι περισσότεροι πόντοι που έχουν σημειωθεί ποτέ με λιγότερες από 30 προσπάθειες σε ένα παιχνίδι.

Το κυνήγι της μπάλας…

Μετά το τέλος του αγώνα, ο «Greek Freak» ήθελε να πάρει την μπάλα του αγώνα ως αναμνηστικό για την ξεχωριστή για τον ίδιο εμφάνιση, όμως οι άνθρωποι της Ιντιάνα, την πήραν στα αποδυτήρια κι αυτό τον έκανε έξαλλο.

Ένας assistant coach της ομάδας της Ιντιανάπολις πήρε τη μπάλα του αγώνα, μία μπάλα που έπρεπε να καταλήξει στα χέρια του πρωταγωνιστή της βραδιάς, ο οποίος κάθε φορά που παίρνει ένα “λάφυρο” από μία μεγαλειώδη παράσταση, το υπογράφει και το αφιερώνει στον πατέρα του που δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Ο Αντετοκούνμπο ήταν έξαλλος, έτρεξε προς τα αποδυτήρια και γύρισε ένα-δύο λεπτά αργότερα για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του με έντονο τρόπο στους Λόιντ Πιρς – Ταϊρίς Χαλιμπάρτον.

Αργότερα ο προπονητής των Πέισερς, Ρικ Καρλάιλ, εξήγησε ότι ο συνεργάτης του πήρε τη μπάλα για να την δώσει στον rookie Όσκαρ Τσιέμπουε που πέτυχε τον πρώτο πόντο της επαγγελματικής του καριέρας.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ