Το νέο top model της Chanel μιλάει ελληνικά και είναι από το Περιστέρι
Καλά Νέα

Το νέο top model της Chanel μιλάει ελληνικά και είναι από το Περιστέρι

Μπορεί να είναι μόλις 20 ετών, όμως έχει καταφέρει να κάνει όλο τον κόσμο του modeling να μιλάει για εκείνη. Ο λόγος για την Ανθή Φακιδάρη, η οποία πλέον έχει περάσει την πύλη των top model, αφού κατάφερε να πρωταγωνιστήσει σε fashion shows του οίκου Chanel και της Ferrari.

Ένα κορίτσι με κλασική ελληνική ομορφιά και κίνηση που θα ζήλευαν φτασμένα μοντέλα πάνω στο catwalk, ακολουθεί το δρόμο άλλων μεγάλων ελληνίδων όπως η Έλενα Κουντουρά, η Βίκυ Κουλιανού και η Βίκυ Καγιά, σε μια εποχή όπου ο ανταγωνισμός στον χώρο της ομορφιάς και της μόδας, ίσως να είναι μεγαλύτερος από ποτέ.

Η ίδια υποστηρίζει ότι ο δρόμος της άνοιξε εντελώς τυχαία, όταν ο πατέρας της που εργάζεται ως κάμεραμαν στον Alpha, την πήρε μαζί του μία μέρα στη δουλειά. «Με είδε ο Βασίλης Μπουλούμπασης, ο γνωστός hair stylist, και μου είπε ότι έχω τις προδιαγραφές να ασχοληθώ με τη μόδα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήταν κάτι που το είχα σκεφθεί μέχρι τότε. Μου έδωσε μάλιστα το τηλέφωνο ενός πρακτορείου. Επικοινώνησα μετά από καιρό. Το πρακτορείο αυτό είναι το D Models Agency της Σοφίας Δαϊχρήστου, που είναι η ατζέντισσά μου μέχρι σήμερα». Κάπως έτσι ξεκίνησε η μικρή, μόλις δύο ετών μέχρι σήμερα, καριέρα της στις πασαρέλες, με το μέλλον αυτή τη στιγμή να φαντάζει πολλά υποσχόμενο.

Η Ανθή, κατάφερε μέσω του πρακτορείου της να κλείσει γρήγορα συμβόλαια σε Μιλάνο και Παρίσι και άρχισε να απολαμβάνει τη ζήτηση που υπήρχε για την ίδια από οίκους του εξωτερικού, όμως δεν μπορούσε ούτε η ίδια να φανταστεί αυτό που θα ακολουθήσει, με αποκορύφωμα την επιλογή της από τον πλέον επιλεκτικό οίκο μόδας, τη Chanel, για την εβδομάδα μόδας του Παρισιού, όπου θεωρείται και η μεγαλύτερη στιγμή της μέχρι τώρα καριέρας της.

Κάτι που παραδέχεται και η ίδια: «Ας μη γελιόμαστε, ένα catwalk με τη Chanel είναι το όνειρο κάθε μοντέλου. Μιλάμε για έναν εμβληματικό οίκο, για ένα μυθικό brand με μεγάλη ιστορία. Κυριαρχεί η τελειότητα γιατί ο πήχης είναι ψηλά. Ολα τα μοντέλα γνωρίζουμε ότι σε τέτοια σόου τα πάντα είναι άψογα, απολύτως επαγγελματικά και λειτουργούν στην εντέλεια. Με τη Chanel έζησα το όνειρο. Στο fitting ήμασταν εκατοντάδες κορίτσια. Οταν πρόβαρα τα ρούχα, σχεδιαστής και στυλίστας χαμογέλασαν με ικανοποίηση γνέφοντας ο ένας στον άλλον κι έτσι κατάλαβα ότι την είχα πάρει τη δουλειά», λέει χαρακτηριστικά.

Η Ανθή Φακιδάρη γεννήθηκε και μεγάλωσε το Περιστέρι. Ο πατέρας της έχει καταγωγή από την Κρήτη, ενώ η μητέρα της από τα Τρίκαλα, το μέρος όπου κυρίως πήγαινε τα καλοκαίρια και έζησε τα πιο τρυφερά της χρόνια. «Oλα τα καλοκαίρια τα περνούσαμε στα Σερβωτά. Βόλτες, παιχνίδια, ανεμελιά. Τις περισσότερες ώρες της ημέρας βρισκόμασταν έξω στις γειτονιές και διασκεδάζαμε. Στο σπίτι επιστρέφαμε αναγκαστικά το βράδυ για ύπνο», θα πει η ίδια νοσταλγικά, για αναμνήσεις που της μοιάζουν πολλά χρόνια μακριά όμως είναι μόλις στα 20 της.

«Κάποτε μου άρεσε να έχω πρόγραμμα στη ζωή μου. Προέρχομαι από τον χώρο του στίβου, έκανα άλμα εις ύψος. Πρωταθλητής χωρίς αυστηρό πρόγραμμα δεν έχει μέλλον. Το πρωινό ξύπνημα, οι προπονήσεις, η ξεκούραση, όλα συνέβαιναν σε συγκεκριμένο χρόνο. Το μόντελινγκ είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Σήμερα βρίσκεσαι εδώ και με ένα τηλεφώνημα μπορεί να βρεθείς σε μια άλλη χώρα. Μου έχει τύχει να πω “έχω ελεύθερο το απόγευμα σήμερα” και μέσα σε μία ώρα να πρέπει να πετάξω για το Μιλάνο. Το ότι πέρασα από τον χώρο του αθλητισμού με έκανε πειθαρχημένη και αγωνίστρια. Εμαθα να διεκδικώ και να αγωνίζομαι προκειμένου να είμαι η καλύτερη. Ο πρωταθλητισμός δεν είναι ενασχόληση, είναι τρόπος ζωής», επισημαίνει.

Ένα στοιχείο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι ότι η ίδια στην καθημερινότητά της προτιμά να ντύνεται casual με κάποιο… επώνυμο αξεσουάρ να ξεχωρίζει. «Μια ακριβή τσάντα ή ένα επώνυμο ζευγάρι παπούτσια κάνει πάντα τη διαφορά. Μου αρέσει πολύ το mix & mach, ο συνδυασμός του ακριβού με το πιο προσιτό δεν είναι μόνο τάση, δημιουργεί κι ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό αισθητικά αποτέλεσμα. Άρχισα να βγάζω χρήματα και έχω τη δυνατότητα πλέον να αγοράσω μια τσάντα από αυτές που ονειρεύεται κάθε γυναίκα».

Όσο για το μυστικό της επιτυχίας; Η πίστη στον εαυτό σου: «Μόνο πιστεύοντας στον εαυτό σου μπορείς να επιτύχεις. Στο μόντελινγκ π.χ., αν η εμφάνιση είναι το 50% της επιτυχίας, το άλλο 50% -και ίσως πιο καθοριστικό- είναι η αυτοπεποίθηση που εκπέμπεις».

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ