Το πρώτο Μουσείο Ποδηλάτου στην Ελλάδα
Καλά Νέα

Το πρώτο Μουσείο Ποδηλάτου στην Ελλάδα

Μια παλιά αποθήκη του ΟΣΕ μετατράπηκε εδώ και λίγα χρόνια σε έναν μοναδικό χώρο, αφιερωμένο στη γοητευτική ιστορία του ποδηλάτου. 

To μουσείο ποδηλάτου είναι το μοναδικό  στην Ελλάδα, ενώ στεγάζεται σε έναν εξαιρετικό χώρο με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Για πολλούς ο συγκεκριμένος χώρος είναι άγνωστος αλλά το μεράκι και η αγάπη των γιών του του Γιάννη Σινάνογλου, γνωστού συλλέκτη και αναπαλαιωτή κλασικών αυτοκινήτων φέρνει καθημέρινα και νέο κόσμο στο”σπίτι” του ποδηλάτου. Aρχής γενομένης το 2014, ο Αρσένης και ο Θανάσης, παρακινημένοι από την αγάπη του πατέρα τους Γιάννη για την ποδηλασία, στέγασαν σε αυτό το κτίριο όλη τη συλλογή τους, το μοναδικό μέχρι σήμερα στη χώρα μας μουσείο για ποδήλατα.

 

 

 

Μια συλλογή κλασικών μοντέλων ποδηλάτων, που είναι ικανή να «ταξιδέψει» και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Όταν αποκτάς το πρώτο σου ποδήλατο το συνάισθημα της πρώτης ανεξαρτησίας είναι δεδομένο σχεδόν για όλους. 

Στο Μουσείο αυτό υπάρχουν Ποδήλατα διαφορετικών «σχολών», προπολεμικά ή μεταπολεμικά, αστικού περιβάλλοντος ή αγωνιστικά, όλα τους αναπαλαιωμένα με αγάπη. Η ανακαινισμένη με μεράκι αποθήκη ανταλλακτικών στο σταθμό τρένου του ΟΣΕ στις Αφίδνες είναι από μόνη της ένα πανέμορφο πέτρινο ψηλοτάβανο κτίριο, διαμπερές, με μια «πλεκτή» ξύλινη οροφή, τζάκι, και δύο αυλές εμπρός και πίσω. 

 

 

Το ποδήλατο, όπως το αυτοκίνητο και η μοτοσυκλέτα, έχει τις δικές του «σχολές» (αγγλική, γαλλική, ιταλική και αμερικανική οι κυριότερες). Όλες οι «τάσεις» δείχνουν ενδιαφέρουσες, μα την καρδιά μου έκλεψε το Bianchi του 1904, με την προηγμένη για την εποχή του εμπρός και πίσω ανάρτηση. Μεταξύ πολλών άλλων, τις εντυπώσεις κλέβει επίσης το BSA ποδήλατο με φώτα συσκότισης και φαρμακείο, που χρησιμοποιούνταν για την παροχή πρώτων βοηθειών στους τραυματίες φαντάρους του Β ́ Π. Πολέμου.

 

 

Από φέτος το Μουσείο θα διατίθεται και για πριβέ εκδηλώσεις, dinner parties και συνεστιάσεις. Είτε είσαι μικρός, είτε έχεις μεγάλη αγάπη για τα  ποδήλατα είτε όχι, αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη στο Μουσείο Ποδηλάτου, είναι ένα μικρό ταξίδι στον χρόνο με δύο ρόδες..

 

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΛΑΡΑΚΗΣ

    Εχω ένα Peagot σπαστό (αναδιπλούμενο) Σας ενδιαφέρει?


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ