Η Πλατανιώτη πήρε ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό συγχρονισμένης κολύμβησης
Καλά Νέα

Η Πλατανιώτη πήρε ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό συγχρονισμένης κολύμβησης

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συγχρονισμένης κολύμβησης που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

Το δεύτερο ευρωπαϊκό μετάλλιο μέσα σε 18 ώρες κατέκτησε η Ευαγγελία Πλατανιώτη. Η πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης εντυπωσίασε στον τελικό του ελεύθερου σόλο που έγινε το πρωί της Τετάρτης 12 Μαΐου στην Βουδαπέστη και με επίδοση 90.8000 πήρε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο, πίσω από την Ρωσίδα Σουμπότινα (96.4333) και την Ουκρανή Φιέντινα (93.7000).

Ήταν το δεύτερο μετάλλιο για την Ευαγγελία που το απόγευμα της Τρίτης, 11 Μαΐου, είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στο τεχνικό μέρος του σόλο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που γίνεται στην Ουγγρική πρωτεύουσα.

Ο τελικός του ελεύθερου σόλο είναι ότι πιο σπουδαίο, κλασικό και παραδοσιακό έχει να επιδείξει το άθλημα της καλλιτεχνικής. Στον σημερινό τελικό πήραν μέρος οι καλύτερες αθλήτριες της Ευρώπης και η επιτυχία της Ευαγγελίας Πλατανιώτη παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

 

 

«Νιώθω μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για τα δύο αυτά μετάλλια. Αποτελούσαν έναν στόχο ζωής για μένα. Ήρθαν δε την κατάλληλη στιγμή, ένα μήνα πριν το προολυμπιακό τουρνουά, εκεί όπου θα διεκδικήσω την παρουσία μου για τρίτη συνεχόμενη φορά στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μου προκαλεί ιδιαίτερη ικανοποίηση το γεγονός ότι η βαθμολόγησή μου ήταν υψηλή στον σημερινό αγώνα. Η μεγαλύτερη που έχω μέχρι τώρα στην καριέρα μου. Αφιερώνω αυτά τα μετάλλια στις προπονήτριες μου, στις συναθλήτριές μου, σε όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα μου αυτά τα χρόνια και βέβαια στην οικογένειά μου. Επειδή με ρωτούν πιο μετάλλιο έχει μεγαλύτερη αξία για μένα από αυτά τα δύο, εκτιμώ ότι έχουν την ίδια αξία. Δείχνουν τις δυνατότητες μου σαν αθλήτρια και στο τεχνικό και στο καλλιτεχνικό μέρος του σόλο. Και κάτι τελευταίο, δεν σας κρύβω ότι συγκινήθηκα και έτρεξαν δάκρυα χαράς και ικανοποίησης», ανέφερε η Πλατανιώτη.

 

Η Ευαγγελία πρωταγωνιστεί στην διεθνή σκηνή τα τελευταία χρόνια, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Τον Ιούνιο θα διεκδικήσει την 3η συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στο ντουέτο με την Εβελίνα Παπάζογλου. Η πρόκριση θα διεκδικηθεί στο προολυμπιακό τουρνουά που θα γίνει στην Βαρκελώνη και οι αντικειμενικοί παρατηρητές δίνουν μεγάλα περιθώρια πρόκρισης στις Ελληνίδες αθλήτριες.

Το σημερινό μετάλλιο είναι το δεύτερο της Ευαγγελίας στην καριέρα της και το 7ο της Ελλάδας στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η χώρα μας θα διεκδικήσει αύριο, Πέμπτη 13 Μαΐου, ένα ακόμη μετάλλιο με την Εθνική ομάδα στο πρόγραμμα του κόμπο.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ