Ο Νίκος Γκάλης υπoψήφιος για το Hall of Fame του παγκόσμιου μπάσκετ
Καλά Νέα

Ο Νίκος Γκάλης υπoψήφιος για το Hall of Fame του παγκόσμιου μπάσκετ

Ο Νίκος Γκάλης είναι υποψήφιος για το Hall of Fame του παγκόσμιου μπάσκετ στην κατηγορία που αφορά στους παίκτες εκτός Ηνωμένων Πολιτειών. Αξίζει να σημειωθεί πως σε δημοσκόπηση που πραγματοποιεί το διεθνές αθλητικό δίκτυο ESPN η υποψηφιότητα του κ. Γκάλη έχει κυριολεκτικά «σαρώσει» τα πάντα και μέχρι τώρα συγκεντρώνει το εντυπωσιακό 95%.

Από την στιγμή που έγιναν γνωστοί οι υποψήφιοι για το Hall of Fame φαίνεται πως μόνο λίγοι ήταν οι Έλληνες που δεν μπήκαν στον «κόπο» να ψηφίσουν τον Νίκο Γκάλη στο γκάλοπ του ΕSPN, στη λίστα με τους παίκτες εκτός Ηνωμένων Πολιτειών. Τα έως τώρα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά αν και δεν παίζουν προφανώς κανένα ρόλο στην τελική διαμόρφωση των νέων μελών του Hall of Fame.

Ο Νίκος Γκάλης στο γκάλοπ έχει συγκεντρώσει το 95,7% των ψήφων και προφανώς αναγνωρίζεται από τους περισσότερους η αξία του και η τεράστια προσφορά του στο άθλημα σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεύτερος στην ίδια κατηγορία είναι ο Βλάντε Ντίβατς με 2.4% και όλοι οι υπόλοιποι έχουν κάτω από 0.6%.

Άξιο αναφοράς είναι ακόμα το γεγονός ότι το ποσοστό του «Νικ» είναι το μεγαλύτερο απ” όλες τις λίστες ψηφοφορίας για το Hall of Fame, με δεύτερο τον Γκάρι Πέιτον με ποσοστό 30% στη λίστα με τους παίκτες από τη Β. Αμερική.

Μπορείτε να λάβετε μέρος στο γκάλοπ του ESPN πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο.

http://espn.go.com/sportsnation/ballot/_/id/4902/basketball-hall-fame-ballot#top 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ