Χρυσός στο άλμα εις ύψος
Καλά Νέα

Χρυσός στο άλμα εις ύψος

Τεράστια επιτυχία για τον ελληνικό στίβο καθώς ο Αντώνης Μέρλος έκανε καταπληκτική εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που διεξάγεται στο Τάμπερε και πήρε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις ύψος κάνοντας δύο φορές ατομικό ρεκόρ, 2.21μ. και 2,23μ..

Ο νεαρός άλτης από το Λουτράκι, παρά το γεγονός ότι στη διάρκεια της χρονιάς αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, πέρασε με την πρώτη προσπάθεια όλα τα ύψη, εκτός από το 2.12μ.(με τη δεύτερη), ύψος με το οποίο είχε προκριθεί στον τελικό. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ατομικό ρεκόρ 2.20μ. από πέρσι και φετινό μόλις 2.16μ..

 

Πηγή: http://www.zimbio.com

 

Ο αθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του στα 2,07 μ. με έγκυρο άλμα, ξεπέρασε με τη δεύτερη τα 2,12 μ. και με την πρώτη τα 2,16 μ., 2,19 μ., 2,21 μ. και 2,23 μ. και άφησε στην ιστορία το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 2,20 μ., από το 2017.

Με άλμα στα 2.23μ., επίδοση που ήταν η καλύτερη στην καριέρα του, ο πρωταθλητής πέρασε το ίδιο ύψος με τον Μεξικανό Βίλχες, μα οι δύο άλτες συμφώνησαν να μην κάνουν αγώνα μπαράζ και να ανέβουν παρέα στο βάθρο των νικητών. Το χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκαν οι Μπλέικ (ΗΠΑ) και Πόλ (Ν. Αφρική) με 2,23 μέτρα.

 

Πηγή: http://www.zimbio.com

 

Ο 19χρονος, που γεννήθηκε στις 4 Απριλίου 1999 κι έχει ως βασικό πεδίο σπουδών τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, τον χειμώνα, ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να ξεκινήσει το πανεπιστήμιο στη Τζόρτζια και παρά τις δυσκολίες προσαρμογής στο νέο περιβάλλον, αλλά και τον τραυματισμό που τον είχε ταλαιπωρήσει από την περσινή χρονιά, κατάφερε να βρει τον δρόμο του και φτάσει έως το χρυσό μετάλλιο στο κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας του.

Λιγο μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου, ο Μέρλος δήλωσε «Πετάω στον έβδομο ουρανό, είμαι πραγματικά ευτυχισμένος. Περιμένω τον συγκάτοικο μου (σ.σ. Ανδρέας Πανταζής) να με σκουντήξει και να μου πει «ξύπνα», έχεις αγώνα. Ήταν πραγματικά μοναδικό αυτό που έγινε σήμερα. Τα παιδιά στις εξέδρες φώναζαν το όνομα μου, με ενθάρρυναν. Ήμουν ξεκάθαρα το αουτσάιντερ. Έλεγα σε μέλη της ομάδας μας πως θα πάρω μετάλλιο και γέλαγαν. Είναι αλήθεια πως στη διάρκεια του αγώνα είχα άγχος. Χαλάρωσα μετά το 2,19 μ., όπου είχα εξασφαλίσει θέση στην εξάδα και αυτό ήταν κάτι που με ικανοποιούσε. Όταν πέρασα το 2,19 μ., ένιωθα καλά, μετά το 2,21 μ. πίστεψα ακόμη περισσότερο πως μπορώ να κάνω το 2,23 μ., ενώ ήταν πολύ καλό και το 2,25 μέτρα».

 

Πηγή: http://www.zimbio.com

 

Αναφορικά με το γεγονός ότι το χρυσό μετάλλιο πήγε σε δύο αθλητές, σχολίασε «Δεν το σκεφτήκαμε καν. Αμέσως συμφωνήσαμε στο να σταματήσουμε εκεί. Ήταν ιδιαίτερο το βάθρο με δύο αθλητές στην τρίτη θέση και δύο στην πρώτη», ενώ για το πως κατάφερε να «σώσει» με πανηγυρικό τρόπο, μια αρκετά δύσκολη για εκείνον χρονιά, είπε « Η αλήθεια είναι πως πήρα πολλά πράγματα από την παραμονή μου στις ΗΠΑ. Πέρα από αυτό νομίζω πως έχω πίστη, θέληση και πολλή τρέλα, που με έκαναν να συνεχίζω να προσπαθώ για το καλύτερο».

Έτσι, η Ελλάδα κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιο στη διοργάνωση και το δωδέκατο στο σύνολο, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι η χώρα μας κατακτά χρυσό μετάλλιο ύστερα από 10 ολόκληρα χρόνια και τη νίκη του Περικλή Ιακωβάκη στο Άνσι.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ