Ελληνίδα η νέα Αναπληρωτής Κοσμήτορας Έρευνας και Καινοτομίας
Καλά Νέα

Ελληνίδα η νέα Αναπληρωτής Κοσμήτορας Έρευνας και Καινοτομίας

H διακεκριμένη καθηγήτρια Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος, Έφη Φουφούλα-Γεωργίου θα υπηρετήσει ως Αναπληρωτής Κοσμήτορας για την Έρευνα και Καινοτομία στη Σχολή Μηχανικών Samueli του Πανεπιστημίου Καλιφόρνιας, με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2017.

Θα είναι υπεύθυνη για όλες τις πτυχές της ερευνητικής δράσης της σχολής, συμπεριλαμβανομένης της εποπτείας των κέντρων σχολικών ερευνών και άλλων βοηθητικών ερευνητικών επιχειρήσεων. Αυτή η νέα θέση ενισχύει την ερευνητική αποστολή της Σχολής Samueli διευκολύνοντας τις ευκαιρίες για χρηματοδότηση εκτός προϋπολογισμού, προωθώντας νέες ερευνητικές πρωτοβουλίες, βελτιώνοντας τη λειτουργικότητα και τη συνέργια των υφιστάμενων πόρων και αυξάνοντας το στάτους της σχολής. Επίσης, η Ελληνίδα καθηγήτρια θα υπηρετήσει ως σύνδεσμος και πρέσβης μεταξύ του σχολής, της Υπηρεσίας Έρευνας του UCI και των εξωτερικών παραγόντων της βιομηχανίας και της κυβέρνησης.

“Έχοντας γίνει μέλος της οικογένειας UCI εδώ και ένα χρόνο και όντας εντυπωσιασμένη από τον δυναμισμό, την ακαδημαϊκή αριστεία και τις δυνατότητες για άνευ προηγουμένου ανάπτυξη, μου δόθηκε η τιμή να υπηρετήσω σε αυτή την ηγετική θέση”, λέει η Φουφούλα-Γεωργίου. Ελπίζει ότι η παρουσία της στην ηγετική ομάδα της σχολής θα έχει μια διαρκή συμβολή καθώς το Πανεπιστήμιο μεγαλώνει και προσελκύει περισσότερους πόρους για την έρευνα αιχμής. Σχεδιάζει επίσης να προωθήσει την ανάπτυξη του οικοσυστήματος καινοτομίας “όχι μόνο στον αριθμό των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και των spinoffs, αλλά ολόκληρου του αγωγού, συμπεριλαμβανομένων των εταιρικών σχέσεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, των πρακτικών φοιτητών και των εξωτερικών μεταφορών”.

Η Φουφούλα-Γεωργίου σχεδιάζει να οικοδομήσει ένα κοινό όραμα με τη σχολή καθώς συνεχίζει την πορεία της έρευνας και της καινοτομίας στην αριστεία. Επίσης, θα ζητήσει τη συμβολή της σχολής και του προσωπικού για τρόπους βελτίωσης των υπηρεσιών διαχείρισης της έρευνας, αύξηση των ευκαιριών έρευνας και ανάπτυξης των διδασκόντων και προώθηση μιας κουλτούρας αποδοτικότητας και υπερηφάνειας στο προσωπικό και τη σχολή.

Η Φουφούλα-Γεωργίου είναι ένας από τους κορυφαίους υδρολόγους του κόσμου και πρωτοπόρος στην διεπιστημονική έρευνα στις υδρολογικές επιστήμες και τη μηχανική. Οι ερευνητικές της συνεισφορές έχουν καλύψει τους τομείς της διακύμανσης των βροχοπτώσεων, της εκτίμησης των βροχοπτώσεων από το διάστημα, της εξέλιξης της γης και των προτύπων του δικτύου ποταμών και, πιο πρόσφατα, συζευγμένων ανθρώπινων-φυσικών συστημάτων.

Η Φουφούλα-Γεωργίου, η οποία εντάχθηκε στο σχολείο το 2016, έχει μεγάλη εμπειρία στην διεξαγωγή διεπιστημονικής έρευνας. Έχει διευθύνει το Κέντρο Επιστημών και Τεχνολογίας του Εθνικού Επιστημονικού Ιδρύματος Επιστημών και Τεχνολογίας – το οποίο χρηματοδοτήθηκε από 40 εκατομμύρια δολάρια σε 10 χρόνια – και ο οποίο εστίασε στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο εξελίσσονται τα τοπία και τα οικοσυστήματα και πώς η γνώση αυτή μπορεί να ωφελήσει τη διαχείριση και την αποκατάσταση των λεκανών απορροής.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ