Μαγεμένη η Guardian από τα Δωδεκάνησα
Καλά Νέα

Μαγεμένη η Guardian από τα Δωδεκάνησα

H εφημερίδα Guardian και η ανταποκρίτρια της εφημερίδας Χάνα Τζέιν Πάρκινσον έκανε ένα οδοιπορικό στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου με τίτλο “Island hopping στα νησιά των Δωδεκανήσων”.

Στο εκτεταμένο ρεπορτάζ της, η Βρετανίδα ανταποκρίτρια πλέκει το εγκώμιο των νησιών της περιοχής και μάλιστα των μικρότερων και λιγότερο δημοφιλών, όπως η Κάλυμνος, η Λέρος, η Τέλενδος και οι Λειψοί, που τη μάγεψαν με την απλότητα και την ομορφιά τους.

“Το μπλε της θάλασσας μοιάζει να γίνεται πραγματικότητα μόνον με τη χρήση του Photoshop ή ενός φίλτρου από το Instagram, αλλά είναι το μπλε αυτό είναι αληθινό στα νησιά των Δωδεκανήσων του νοτιοανατολικού Αιγαίου”.

Η δημοσιογράφος απαριθμεί ένα προς ένα τα αξιοθέατα των νησιών αυτών, προσφέροντας αναλυτικές λεπτομέρειες για την πρόσβαση σ’ αυτά. Η ίδια δηλώνει μαγεμένη από όλα, αλλά εκδηλώνει την ιδιαίτερη προτίμησή της για τη Λέρο και τις αντιθέσεις της όπου αρχιτεκτονική κι ιστορία μπλέκονται απολαυστικά.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. As well as being a rock-climbing mecca, the island of Kalymnos also has the 100km Kalymnos Trail, one of the most rugged and demanding hikes in the Aegean. Once into the mountains above the coastal string of small tourist villages, this hike deserves its alternative name, The Trail of Silence, and should be on the list of all hard-core trekkers.


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ