Συγκλονιστική επιστολή Ελληνα σε γαλλικό περιοδικό
Καλά Νέα

Συγκλονιστική επιστολή Ελληνα σε γαλλικό περιοδικό

Μια συγκλονιστική επιστολή απέστειλε ο Έλληνας συγγραφέας Γιάννης Μακριδάκης, ο οποίος ζει στη Χίο. Η επιστολή που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του γαλλικού περιοδικού Marianne2, απευθύνεται στους Γάλλους, λόγω της  δημοκρατικής τους παράδοσης, των αγώνων τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και τους λαμπερούς φιλέλληνες.

«Μια κραυγή αγωνίας» απευθύνει ο Έλληνας συγγραφέας μέσω της επιστολής του, μιλώντας για «δικτατορικό καθεστώς» στην Ελλάδα που αποφασίζει για το μέλλον της χώρας, δίχως να έχει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Κάνοντας μια γρήγορη και περιεκτική αναδρομή στα όσα έχουν συμβεί στην χώρα μας το τελευταίο διάστημα, αναφέρει τα μνημόνια και τα σκληρά μέτρα τα οποία οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση τη χώρα, όπως τονίζει στην επιστολή του ο Μακριδάκης.

«Αγαπητοί Γάλλοι και συμπολίτες Ευρωπαίοι», τονίζει ο συγγραφέας, «είμαστε δέσμιοι όσων εξουσιάζουν την χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια»… «Η Ελλάδα δεν είναι το θύμα… Είναι το πρώτο θύμα… Ένα πειραματόζωο», υπογραμμίζει στην επιστολή του…»Από τη Χίο, στα σύνορα της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία, φωνάζω με όλη τη δύναμη που μου απομένει και ζητώ τη βοήθειά σας», καταλήγει. «Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι για μια ανθρώπινη Ευρώπη», είναι το κάλεσμα του προς τους Γάλλους.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ