Ένα μοναδικό αφιέρωμα στα Μετέωρα
Καλά Νέα

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στα Μετέωρα

Το Lonely Planet επισκέφθηκε τα Μετέωρα και η Kate Armstrong έγραψε ένα εξαιρετικό άρθρο για όλα όσα κάνουν τα Μετέωρα έναν μοναδικό προορισμό για να έρθει κανείς σε επαφή με τη φύση. Ο τίτλος του άρθρου είναι “Τα Μετέωρα πέρα από τα μοναστήρια: περιπέτειες στην κεντρική Ελλάδα”.

Διαβάστε αποσπάσματα από το άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Lonely Planet:

Τα Μετέωρα αποτελούν ένα θρησκευτικό σημείο αλλά και ένα σημείο μοναδικής φυσικής ομορφιάς στην Ελλάδα. Τα Μετέωρα και τα μοναστήρια στις κορυφές των βουνών είναι ψηλά στη λίστα των πιο δημοφιλών αξιοθέατων της χώρας. Τα έξι μοναστήρια είναι ανοιχτά για το κοινό και μπορεί κάποιος να διανυκτερεύσει σε Καστράκι ή Καλαμπάκα.

Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια οι ντόπιοι έχουν επεκτείνει σημαντικά τις δραστηριότητες στην περιοχή. Πεζοπορία, αναρρίχηση, ράφτινγκ και ποδηλασία, καθώς και συναρπαστικά μουσεία και σπηλιές για να εξερευνήσετε, υπάρχει αφθονία για να κρατήσει τον κάθε επισκέπτη απασχολημένο και πέρα από τις μονές.

Υπάρχει ένα μεγάλο δίκτυο με μονοπάτια (διαδρομές των παλιών μοναχών) στην περιοχή, και μπορείτε να περιπλανηθείτε σε ορισμένα από αυτά και μόνοι σας. Η πιο προσιτή διαδρομή κατευθύνεται προς τα όμορφα μοναστήρια της Αγίας Τριάδος και του Αγίου Στεφάνου.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι λόγω των πετρωμάτων της περιοχής και των σπηλαίων που ζούσαν ερημίτες, τα Μετέωρα είναι η Μέκκα των αναρριχητών.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ