Το πιο “ελληνικό” νησί των Κυκλάδων
Καλά Νέα

Το πιο “ελληνικό” νησί των Κυκλάδων

Οι NY Times δημοσιεύουν ένα άρθρο με τίτλο “Το πιο… ελληνικό νησί των Κυκλάδων”. Το κείμενο βρίσκεται στην ταξιδιωτική ενότητα και το έχει γράψει η Helene Cooper, ανταποκρίτρια των NY TIMES στο Πεντάγωνο και πολυβραβευμένη δημοσιογράφος ακόμα και με Pulitzer για την έρευνα της για την κρίση Έμπολα στην Αφρική. Η Helene ξεχωρίζει τη Φολέγανδρο και στο κείμενο της περιγράφει τους λόγους.

Διαβάστε αποσπάσματα από το δημοσίευμα για τη Φολέγανδρο:

Για τα τελευταία 7 χρόνια, μερικοί από εμάς ταξιδεύουν στη Φολέγανδρο τον Ιούλιο. Έχει γίνει “παράδοση” και μια ευκαιρία να σβήσουμε τον καθημερινό μας άγχος και να επικεντρωθούμε στις απλές απολαύσεις και να περάσουμε τον χρόνο μας δημιουργώντας αναμνήσεις ζωής.

Ανακαλύψαμε τη Φολέγανδρο ενώ αναζητούσαμε δωμάτια για την Κρήτη αλλά κανένα από τα σπίτια που είχε την τιμή που θέλαμε δεν είχε το ηλιοβασίλεμα που άξιζε τον κόπο να ταξιδέψουμε απο την άλλη άκρη. Ήθελα να κάθομαι στη βεράντα και να βλέπω τον ήλιο να δύει στη θάλασσα.

Έτσι αναζήτησα online “εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα στην Ελλάδα” και έπεσα πάνω στη Φολέγανδρο. Περιβάλλεται από όμορφα και ήρεμα νερά και είναι το Αντίθετο της Σαντορίνης και της Μυκόνου.

Δεν έχει αεροδρόμιο, άρα δεν υπάρχουν πτήσεις τσάρτερ και έτσι ο αριθμός τουριστών παραμένει σε υγιή επίπεδα. Ούτε κρουαζιερόπλοια υπάρχουν επίσης, έτσι μπορεί κανείς να απολαύσει χωρίς αντιπερισπασμούς την ομορφιά των 3 χωριών του νησιού, τη Χώρα, το Καραβοστάσι και την Άνω Μεριά. Το νησί έχει μόνο 700 κατοίκους και μόνο το καλοκαίρι ο αριθμός ανεβαίνει στους 3000.

Όταν φτάσαμε στη Φολέγανδρο για πρώτη φορά το 2008, είχαμε μείνει έκθαμβοι.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. Αννα Κοντονη

    Μου αρεσει πολυ ο τίτλος σας
    Ποτε θα ασχοληθούμε ώστε η Ελλαδα μας να ονομάζεται διεθνώς Hellas?


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ