Ο Ροταριανός Όμιλος Νέας Υόρκης γιορτάζει την 25η Μαρτίου
Καλά Νέα

Ο Ροταριανός Όμιλος Νέας Υόρκης γιορτάζει την 25η Μαρτίου

Ο Ροταριανός Όμιλος Νέας Υόρκης διοργανώνει εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Πρόκειται για έναν από τους ιστορικότερους ομίλους της Αμερικής με διάρκεια ζωής 106 χρόνων και έδρα τα Ηνωμένα Έθνη, αποφάσισε σε συνεργασία με τον επικεφαλής του Ελληνικού Τμήματος του Ομίλου κ. Χάρη Πατερουλάκη, να τιμήσουν την Ελληνική Ημέρα της Ανεξαρτησίας, με την διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης για την Εθνική Γιορτή του Ελληνικού Έθνους. Η Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγήτρια κ. Αναστασία Σαλή Παπασαλή θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης με θέμα ομιλίας «Ένδοξο ελληνικό πνεύμα: Μια ιστορία της ανδρείας και της Χάριτος».

Ο επικεφαλής του Ελληνικού Τμήματος του Ομίλου κ. Χάρης Πατερουλάκης μιλά στο ellines.com:

1. Πείτε μας λίγα λόγια για τον Ροταριανό Όμιλο Νέας Υόρκης και για την εκδήλωση που προετοιμάζετε

Η πολύ καλή συνεργασία μας με τον Ροταριανό Όμιλο Κέρκυρας και με την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης είχε ως αποτέλεσμα το επίτιμο μέλος του ομίλου, η Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγήτρια κ. Αναστασία Σαλή Παπασαλή, να είναι το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης με θέμα ομιλίας «Ένδοξο ελληνικό πνεύμα: Μια ιστορία της ανδρείας και της Χάριτος». Η πρόσκληση έχει αποσταλεί στην Ελληνική Κυβέρνηση, την Βουλή των Ελλήνων, το Πατριαρχείο και σε όλες της ομογενειακές οργανώσεις της Αμερικής. Συγκινητικό ήταν το ενδιαφέρον του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου, όπου θα τιμήσει την εκδήλωση. Διαβεβαίωσα τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με το πρωθυπουργικό γραφείο , ότι οι ομογενείς θα είναι πάντα αρωγοί στην προσπάθεια της Ελλάδος.

 2. Πως αποφασίσατε να γίνετε μέλος στο NY Rotary Club ;

Η συμμετοχή μου στα κοινά ξεκίνησε από τα φοιτητικά χρόνια ως Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Ίκαρος στο Queens College της Νέας Υόρκης. Είμαι επιχειρηματίας και κάτοχος πτυχίων MA Political Science and Government και BA ECONOMICS Είμαι παντρεμένος με την Δέσποινα Γκελερή και έχω δύο παιδιά, την Σωτηρία και τον Αλέξανδρο. Αποφάσισα να ασχοληθώ με το Ρόταρυ γιατί μου αρέσει να προσφέρω στην κοινότητα που ζω και εργάζομαι αλλά και στη χώρα μου καθώς το Ρόταρυ δεν έχει σύνορα. Το Ρόταρυ είναι ένα σουρωτήρι πολιτισμών και μέσα από την διοργάνωσή εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων , προσφέρει μία ποικιλία στην προσωπική και επαγγελματική ζωή. Η συμμετοχή μου στο Ρόταρυ εξασφαλίζει την συνεχή προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη και μου δίνεται η ευκαιρία να προωθήσω την παιδεία και τον πολιτισμό της χώρας μου.

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ