Η Αθήνα στις Παγκόσμιες Κινηματογραφικές Τοποθεσίες
Καλά Νέα

Η Αθήνα στις Παγκόσμιες Κινηματογραφικές Τοποθεσίες

Το νέο τεύχος της σειράς βιβλίων «Παγκόσμιες κινηματογραφικές τοποθεσίες» (The World Film Locations) παρουσιάζει την Αθήνα. Η εν λόγω σειρά αποτελεί ένα πραγματικό θησαυρό για τους λάτρεις του κινηματογράφου και τους ταξιδιώτες.

Το βιβλίο επικεντρώνεται στις τοποθεσίες που έγιναν γυρίσματα ελληνικών και ξένων ταινιών στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και καλύπτει 100 χρόνια κινηματογράφου. Σας ταξιδεύει σε διάσημες αλλά και λιγότερο γνωστές τοποθεσίες γυρισμάτων από το ιστορικό κέντρο, τα μνημεία και τις γειτονιές της Αθήνας μέχρι τις κοντινές παραλίες και τα προάστια της.

Κάθε βιβλίο της σειράς είναι αφιερωμένο σε διαφορετική πόλη. Την έκδοση επιμελείται ένας μελετητής ταινιών που ειδικεύεται στα κινηματογραφικά θαύματα της συγκεκριμένης πόλης και προσφέρει στους αναγνώστες μια παθιασμένη και σε βάθος ματιά σε μερικές από τις πιο γοητευτικές πολιτιστικές πρωτεύουσες του κόσμου και στο πώς έχουν συμβάλει στον κόσμο του κινηματογράφου.

Μέχρι σήμερα, η σειρά έχει παρουσιάσει το Λος Άντζελες, το Τόκιο, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Δουβλίνο, το Παρίσι, τη Μαδρίτη, την Κωνσταντινούπολη, το Λας Βέγκας, τη Νέα Ορλεάνη, τη Βιέννη, το Ρέικιαβικ, το Βερολίνο, τη Βομβάη, τη Μελβούρνη, το Ελσίνκι, το Σικάγο, τη Γλασκόβη, τη Μασσαλία, το Βανκούβερ, τη Βενετία, τη Γλασκόβη, τη Βαρκελώνη, το Σάο Πάολο, την Πράγα, το Λίβερπουλ, το Σαν Φρανσίσκο, το Χονγκ Κονγκ, τη Βοστώνη, το Τορόντο, τη Σαγκάη, τη Μόσχα, την Ρώμη, την Αβάνα, το Σίδνεϊ, το Μπουένος Άιρες, τη Σιγκαπούρη, το Πεκίνο, την Ουάσιγκτον και τη Φλωρεντία.
Κάθε σελίδα είναι γεμάτη με εικόνες, χάρτες της πόλης ή φωτογραφίες και τα προσεκτικά επιλεγμένα στιγμιότυπα από τις ταινίες ή την ταινία, τα οποία συνοδεύονται από σύντομα κείμενα με πληροφορίες.
Το βιβλίο για την Αθήνα επιμελήθηκε η Άννα Πούπου, η Αφροδίτη Νικολαΐδου, και η Ειρήνη Σηφάκη. Η οικονομική κρίση, συμπίπτει με μια αναβίωση της κινηματογραφικής παραγωγής στην Αθήνα με το έργο της νέας γενιάς κινηματογραφιστών, που χαρακτηρίζεται ως το «ελληνικό Νέο Κύμα», να έχει προκαλέσει ένα «είδος αστικής νοσταλγίας».

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ