Ποιο ελληνικό νησί θα επιλέξουν οι Αυστραλοί το 2015;
Καλά Νέα

Ποιο ελληνικό νησί θα επιλέξουν οι Αυστραλοί το 2015;

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι οι Αυστραλοί εγκαταλείπουν τους συνηθισμένους Ευρωπαϊκούς προορισμούς για πιο εξωτικές τοποθεσίες. Η Παγκόσμια μηχανή αναζήτησης ταξιδιού Skyscanner αποκάλυψε τους κορυφαίους 10 προορισμούς των Αυστραλών για το 2015. Στο νούμερο 2 της λίστας βρίσκεται η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Μύκονος.

Η εν λόγω έρευνα βασίζεται στις αναζητήσεις της δημοφιλούς πλατφόρμας Skyscanner, που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να συγκρίνουν αεροπορικά εισιτήρια, κόστη ξενοδοχείων και ενοικίασης αυτοκινήτων, σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Ο Dave Boyte, εκπρόσωπος του Skyscanner δήλωσε σχετικά με τα ευρήματα, «Με πάνω από 30 εκατομμύρια αναζητήσεις στο site κάθε μήνα παγκοσμίως, μπορούμε να προβλέψουμε με κάποια βεβαιότητα το είδος των ταξιδιωτικών τάσεων που θα δούμε το 2015. Έχουμε επίσης διεξάγει περαιτέρω έρευνα εξετάζοντας άλλους παράγοντες που διεγείρουν το ενδιαφέρον σε έναν προορισμό, όπως φεστιβάλ, νέα ξενοδοχεία και βελτιώσεις της υποδομής. Το αποτέλεσμα είναι μια ισχυρή εικόνα για τους πιο hot προορισμούς για τους Αυστραλούς για το επόμενο έτος».

Δείτε το Top 10 των προορισμών:

1. Μιανμάρ

Οι αναζητήσεις πτήσης από την Αυστραλία για αυτή την αναδυόμενη χώρα αυξήθηκαν κατά 56%.

2. Ελλάδα – Μύκονος

Το νησί της διασκέδασης έρχεται πάλι στο προσκήνιο χάρη στις διασημότητες που το έφεραν πάλι στη μόδα. Διάσημοι DJ, ο Ρονάλντο, η Ναομι Κάμπελ, η Σοφία Βεργκάρα και τόσοι άλλοι βρέθηκαν στον ελληνικό παράδεισο το περασμένο καλοκαίρι.

3. Ισλανδία

Οι αναζητήσεις πτήσης στην Ισλανδία είναι μέχρι 32% πάνω από τους Αυστραλούς, χάρη στο απίστευτα φυσικό τοπίο της. Είναι το σπίτι σε μερικά από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο και γεωθερμικές πηγές. Υπήρξε επίσης μια σημαντική αύξηση της ηλιακής δραστηριότητας, με το Aurora Borealis (ευρύτερα γνωστή ως το Βόρειο Σέλας) να προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα θεαματικό το 2015.

4. Βραζιλία

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA στη Βραζιλία, την έβαλε ξανά στον τουριστικό χάρτη της Αυστραλίας και οι αναζητήσεις για πτήσεις έδειξαν αύξηση 45%.

5. Παναμάς

Οι βελτιώσεις στις υποδομές και η αυξημένη συχνότητα των πτήσεων από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική έκαναν τον Παναμά πιο ελκυστικό προορισμό.

6. Νέα Καληδονία

Αυτό το μικρό και απομακρυσμένο νησί του αρχιπελάγους, 3200 χιλιόμετρα από την ανατολική ακτή της Αυστραλίας, με πληθυσμό μόλις 246.000, ήταν hot το 2000 ως φθηνός προορισμός. Τώρα βρίσκεται ξανά σε άνοδο και πάλι μία έμφαση στις πολυτελείς διακοπές

7. Σεούλ, Νότια Κορέα

Η Σεούλ είναι ένας τουριστικός μαγνήτης από την εμφάνιση του τραγουδιού Gangham Style πριν 2 χρόνια.

8. Κολόμπο, Σρι Λάνκα

Με καταπληκτική κουζίνα, όμορφες παραλίες και πολυτελή ξενοδοχεία, το Κολόμπο αποτελεί έναν κορυφαίο προορισμό για τους διεθνείς ταξιδιώτες. Με το πρώτο φεστιβάλ κινηματογράφου της Σρι Λάνκα το 2014, η συνεχιζόμενη αποκατάσταση της αποικιακής αρχιτεκτονικής το και νέα ξενοδοχεία, αναμένεται να αναδειχθεί σε αγαπημένο προορισμό για το 2015.

9. Νικαράγουα

Οι αναζητήσεις πτήσεων για την Νικαράγουα έχουν 48% αύξηση. Οικο-τουρισμός, ταξίδια περιπέτειας, οικονομικά ταξίδια αλλά και πολυτελή είναι λίγες από τις επιλογές των ταξιδιωτών. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί ο οικολογικός τουρισμός έχει απογειωθεί στη Νικαράγουα.

10. Οκινάουα, Ιαπωνία

Η αλυσίδα των χιλιάδων υποτροπικών νησιών που εκτείνεται 1.000 χιλιόμετρα σε όλη τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, αυτό το όμορφο και πλούσιο αρχιπέλαγος έχει παραμείνει ένας τουριστικός παράδεισος γνωστός μόνο στους ντόπιους. Όμως, μια σειρά από νέα πολυτελή ξενοδοχεία, που συνδέονται με παγκόσμιας κλάσης καταδύσεις, παρθένα ζούγκλα, λευκές παραλίες, μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, και ένα συναρπαστικό αρχαίο πολιτισμό, θα κάνουν την Οκινάουα μαγνήτη για τους ταξιδιώτες της Αυστραλίας το 2015.

Πηγή: news.com.au

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ