Ελληνική χορωδία κέρδισε το χρυσό στην Ολυμπιάδα χορωδιών
Καλά Νέα

Ελληνική χορωδία κέρδισε το χρυσό στην Ολυμπιάδα χορωδιών

Η ελληνική παιδική χορωδία Rosarte κατέκτησε την πρώτη θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα χορωδιών παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο.

H Ολυμπιάδα χορωδιών, που είναι ο κορυφαίος διαγωνισμός χορωδιών στον κόσμο, έγινε φέτος στη Ρίγα της Λετονίας και συμμετείχαν συνολικά 500 χορωδίες από 100 χώρες.  Η ελληνική χορωδία συμμετείχε στην κατηγορία για παιδιά 10-16 ετών.

Η Παιδική Χορωδία Rosarte ιδρύθηκε το 2008, από τη μαέστρο Ρόζη Μαστροσάββα, η οποία με την ιδιότητα της μαέστρου της παιδικής χορωδίας του Δήμου Αθηναίων, κατέκτησε και χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο στην ιστορία της χρυσό μετάλλιο, στην 5η Ολυμπιάδα Χορωδιών (Κατηγορία 1 – Παιδικές Χορωδίες), που διεξήχθη το καλοκαίρι του 2008 στο Graz της Αυστρίας. Η χορωδία Rosarte λειτουργεί με τρία τμήματα, prejunior, παιδικό και νεανικό, με παιδιά ηλικίας 5-19 ετών και διαθέτει ένα ευρύτατο ρεπερτόριο, το οποίο εκτείνεται από την προκλασική φωνητική μουσική, έως το σύγχρονο Broadway.

 

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 1

  1. Ralph Solomon

    As a South African teacher who recently established a school choir in Cape Town I find the choral singing of the choir most inspiring and moving. I hope to get my choir to sing like the Rosarte Children’s Choir one day. Beautiful and mesmerising…


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ