Οι Γερμανοί προτιμούν την Ελλάδα για τις διακοπές τους
Καλά Νέα

Οι Γερμανοί προτιμούν την Ελλάδα για τις διακοπές τους

Γερμανική οικονομική έκθεση με τίτλο η «Ελλάδα, η επιτυχία του καλοκαιριού», δείχνει πως η χώρα μας επιστρέφει δυναμικά στις προτιμήσεις των Γερμανών τουριστών για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της επιθεώρησης του περιοδικού  Wirtschaftswoche αυτές τις ημέρες οι μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι προχωρούν σε έναν ενδιάμεσο απολογισμό για το φετινό καλοκαίρι και την ίδια στιγμή παρουσιάζουν τις προσφορές τους για τον ερχόμενο χειμώνα.

Η πιο σημαντική είδηση, αναφέρει η έκθεση είναι πως η Ελλάδα, λόγω των απεργιών και των διαδηλώσεων, της κρίσης του ευρώ, καθώς και τη μείωση του αριθμού πτήσεων τα τελευταία χρόνια είχε παρουσιάσει πτώση ως καλοκαιρινός προορισμός των Γερμανών τουριστών, όμως τώρα τα στοιχεία δείχνουν ανάκαμψη.

«Η Πελοπόννησος σημειώνει ρεκόρ επισκέψιμοτητας. Μόνον η TUI, που είναι ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος της Γερμανίας, αναμένεται να σπάσει φέτος και για πρώτη φορά το φράγμα των 400.000 τουριστών που θα μεταφέρει στην Ελλάδα» τονίζει ο επικεφαλής του τουριστικού ομίλου TUI Κρίστιαν Κλέμενς.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στον μεγάλο ανταγωνιστή της TUI, την Τόμας Κουκ. Η Μαγιόρκα παραμένει ο δημοφιλέστερος προορισμός τους, ωστόσο ακολουθούν Τουρκία και Ελλάδα. Όσον αφορά την Ελλάδα, η απόλυτη τάση του καλοκαιρού στην Τόμας Κουκ είναι φέτος η Κως και η Κέρκυρα και λόγω της ζήτησης προσφέρουν τουριστικά πακέτα μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου.

Πηγή:Wirtschaftswoche

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ