Ο Πιέρ Υβ Κουστώ θέλει να δημιουργήσει θαλάσσιο πάρκο στη Σαντορίνη
Καλά Νέα

Ο Πιέρ Υβ Κουστώ θέλει να δημιουργήσει θαλάσσιο πάρκο στη Σαντορίνη

Ο Πιερ Υβ Κουστώ, ο παγκοσμίως γνωστός δύτης και γιος του Ζακ-Υβ Κουστώ, θέλει να δημιουργήσει ένα θαλάσσιο πάρκο, μία προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή δηλαδή στη Σαντορίνη.

«Η Σαντορίνη είναι ένα νησί της αγάπης και οι άνθρωποι προστατεύουν ότι αγαπούν» τόνισε.

Ο Πιέρ με την ιδιότητα του πρέσβη Καλής Θελήσεως της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης και των Φυσικών Πόρων (IUCN), μίλησε στη Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για την Αλιευτική Ικανότητα, υπό την αιγίδα της ελληνικής Προεδρίας του συμβουλίου της ΕΕ που έγινε στη Θεσσαλονίκη και γνωστοποίησε την επιθυμία του για το θαλάσσιο πάρκο στη Σαντορίνη.

«Τα τελευταία 3 χρόνια είμαι σε συζητήσεις με ανθρώπους από το νησί για να δημιουργήσουμε το θαλάσσιο πάρκο, όπου και θα απαγορεύεται το ψάρεμα» είπε. Μετά τη διάσκεψη επισκέφθηκε τη Σαντορίνη για να μιλήσει με τους τοπικούς παράγοντες.

Ο Πιέρ Υβ Κουστώ έχει δημιουργήσει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Cousteau Divers, με σκοπό να ενώσει τους δύτες όλων των χωρών και να προστατεύσουν την θαλάσσια ζωή.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 2

  1. ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ!6977400096

    Ειμαι Επαγγελματίας Αλιευς και δεν γνωρίζω επι του θέματος!!Όπως δεν γνωρίζουν και σχεδόν όλοι οι επαγγελματίες ΑλιειΣ!!!Θα παρακαλούσα για τον λόγο ότι είμαστε έμμεση ενδιαφερόμενη επί τού τόσου σοβαρού θέματος, Να μας καλέσετε σε γενική συνέλευση τον επαγγελματίες αλιέων, Ώστε να μην παρθούν λάθος απόφασης, Και υπάρξουν στο μέλλον παρεξήγησης,Και σοβαρά προβλήματα σε εμας,αλλά και σε εσας!!!


  2. Λευτερης Λιγνος

    Θα ηθελλα να δημιουργηθεί ενα θαλάσσιο παρκο στην Σαντορινη


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ