Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ξανά σε ελληνικό φεστιβάλ
Καλά Νέα

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ξανά σε ελληνικό φεστιβάλ

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ, βρέθηκε σε εκδήλωση Ελλήνων της Αυστραλίας.

Η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας ντύθηκε στα γαλανόλευκα και έζησε ένα έντονο ελληνικό Σαββατοκύριακο. Μετά την παρουσία του στο Φεστιβάλ «Αντίποδες» της Μελβούρνης ο κ. Άμποτ έκανε σήμερα την επίσημη έναρξη του Ελληνικού Φεστιβάλ του Σίδνεϊ στο Darling Harbour.

Εκτιμάται ότι δεκάδες χιλιάδες άτομα πέρασαν από την διήμερη εκδήλωση που έγινε στο κέντρο της πόλης. Το πρόγραμμα περιελάμβανε πληθώρα μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων, περιπτέρων, γεύσεων και πολλών άλλων ενώ τραγούδησε και η γνωστή ερμηνεύτρια Κωνσταντίνα.

Τον αρχηγό της αξιωματικής ομοσπονδιακής αντιπολίτευσης εκπροσώπησε ο Τόνι Μπερκ ενώ παρευρέθηκαν ακόμα ο ομογενής υφυπουργός Οικονομικών Αθανάσιος Συνοδινός και ο Φιλελεύθερος βουλευτής, Ν. Βαρβαρής.

Τον πολιτειακό πρωθυπουργό της Νέας Νότιας Ουαλίας, εκπροσώπησε ο γερουσιαστής Ντέϊβιντ Κλαρκ ενώ παρευρέθηκε και ο αρχηγός του Εργατικού κόμματος Τζον Ρόμπερτσον και η ομογενής γερουσιαστής Σοφία Κότση.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν ο ομογενής υπουργός Πολυπολιτισμού της Βικτώριας, Κυριάκος Γκολντ, ο Τζακ Πασσαρής που εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Στυλιανό, πολλοί δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Το Ελληνικό Φεστιβάλ Σίδνεϊ, το οποίο φθάνει τα 32 του χρόνια, οργανώνεται από την Ελληνική Κοινότητα.

Στο φετινό πρόγραμμα μπορεί κανείς να ξεχωρίσει τις εκδηλώσεις για τα 400 χρόνια από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (Ελ Γκρέκο), τη δραματοποίηση της δίκης του Σωκράτη, την παρουσίαση βιβλίου για τον Καβάφη, την ομιλία για τον Ερρίκο Σλήμαν, την παρουσίαση έρευνας για τις ελληνικές παροικίες σε χώρες από την Αλβανία μέχρι και την Ουκρανία και πολλές άλλες εκδηλώσεις.

Άξιο αναφοράς είναι ότι και η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει συμπράξεις με άλλους φορείς, ομογενειακούς και μη, όπως είναι το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, το Μουσείο Nicholson, το Πανεπιστήμιο Macquarie, το Λύκειο Ελληνίδων, το Αυστραλιανό Κέντρο Μελετών Αρχαίας Νομισματολογίας και άλλους οργανισμούς.

Πηγή: Greekreporter

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ