Η σκληρή δουλειά τον έφερε στην κορυφή
Σημαντικοί Έλληνες

Η σκληρή δουλειά τον έφερε στην κορυφή

Ο Κώστας Μακρής γεννήθηκε στο Λυγουριό της Επιδαύρου. H οικογένεια του εγκαταστάθηκε στο Χολαργό όπου και μεγάλωσε. Τα χρόνια ήταν δύσκολα και έτσι άρχισε να δουλεύει από την ηλικία των 12 ετών. Πήρε τη μεγάλη απόφαση να μεταναστεύσει στην Αυστραλία το 1963 – σε ηλικία 16 ετών, με σκοπό να μαζέψει χρήματα και κάποια στιγμή να επιστρέψει στην Ελλάδα. Βρίσκεται στη 47η θέση της λίστας BRW Rich 200 και είναι ο πλουσιότερος Έλληνας της Αυστραλίας για το 2015 με 1,03 δις περιουσία, ενώ το 2014 βρισκόταν στην 45η θέση με 940 εκατομμύρια δολάρια.  Το Forbes τον συμπεριέλαβε στην λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Αυστραλία για το 2016.

Ξεκίνησε με την δημιουργία ενός σουπερμάρκετ και ενός καταστήματος με οπωροκηπευτικά, ενώ στη συνέχεια άνοιξε καταστήματα εστίασης «fish and chips». Αργότερα δημιούργησε εστιατόρια  με προϊόντα βασισμένα στο κοτόπουλο, η εμμονή του στην ποιότητα οδήγησε στην δημιουργία αλυσίδας καταστημάτων σε όλη την Αυστραλία.

Στις αρχές του 1980 ο κ. Μακρής πούλησε την αλυσίδα με τα εστιατόρια και απέκτησε το πρώτο του εμπορικό κέντρο στην Αδελαϊδα. Η επιτυχία αυτής της επιχείρησης ήταν πολύ γρήγορη και η ικανότητα του να αναγνωρίζει τις επαγγελματικές ευκαιρίες δικαιώθηκε ξανά. Μακροχρόνια συμβόλαια μισθωμάτων  και η δημογραφική αύξηση έδωσε στον κ. Μακρή την αυτοπεποίθηση να χρησιμοποιήσει την οικονομική του δύναμη για να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό του, σε μια εποχή όπου οι αποδόσεις λιανικής ήταν υψηλότερες από τις αποδόσεις για άλλες μορφές ιδιοκτησίας.

Η Makris Group είναι ένας οικογενειακός όμιλος ιδιοκτησίας εξολοκλήρου του κ. Μακρή. Παρόλα αυτά λόγω της ανάπτυξης των επιχειρήσεων του, ο κ. Μακρής δόμησε μια ομάδα για να μπορεί να χειρίζεται τον όγκο των εργασιών του. Στις αρχές του 2000 δημιούργησε μια επιχείρηση αρχιτεκτόνων στην Αδελαΐδα για το σχεδιασμό και τη διαχείριση του αγωγού ανάπλασης.

Μια σειρά από μικρότερα έργα ανάπτυξης, όπως η επέκταση της Bonnyrigg Plaza και η κατασκευή του Northgate Village είχε ολοκληρωθεί ως το 2000, ωστόσο, το πρώτο σημαντικό έργο ανάπλασης ξεκίνησε το 2004 με την ανάπλαση αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων του εμπορικού κέντρου Cross City.

Το City Cross πρόσφερε μια μοναδική και φρέσκια πνοή στην αρχιτεκτονική λιανικής στη σκηνή της Αδελαΐδας και διέθετε τα καλύτερα εστιατόρια.

Η Makris Group κατέχει σημαντικό μέρος στην οικονομία της Νότιας Αυστραλίας, καθώς παρέχει εργασία σε πολλές διαφορετικές ομάδες όπως σε οικοδόμους, σε αρχιτέκτονες, μηχανικούς, λογιστές, τραπεζίτες, δικηγόρους, καθαριστές και πολλούς άλλους.

Σήμερα κατέχει ηγετική θέση στην Νότια Αυστραλία και του ανήκουν εμπορικά κέντρα στην Αδελαϊδα, στο Σύδνεϋ και την Μελβούρνη, κτίρια γραφείων και πολλές άλλες εμπορικές ιδιοκτησίες στην Αδελαϊδα.

Η αξία του ομίλου ξεπερνά το 1,5 δις δολλάρια. Το εμπορικό κέντρο Endeavour Hills στην Μελβούρνη, αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων, είναι στις πρόσφατες αγορές, ενώ σχεδιάζεται ανακαίνιση των εμπορικών κέντρων Bonnyrigg Plaza και Gilles Plains.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 3

  1. Μακρης

    Μπραβο συνονοματε!! μας εκανες Υπερηφανους!!!


  2. Σας θαυμάζω ένα μεγάλο μπράβο η χώρα δοκιμάζεται στηρίξετε αν μπορείτε !!!ηχοράματος


  3. Well done, you make us proud, may god bless your future and your family’s.


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ