Η Ελληνίδα μουσικός που συνεργάζεται με τους  Depeche  Mode
Ξεχωρίζουν

Η Ελληνίδα μουσικός που συνεργάζεται με τους Depeche Mode

Καταξιωμένη στη Διεθνή μουσική σκηνή, η Ελενα Χαρμπίλα ή αλλιώς Kid Moxie, ξεκίνησε μιμούμενη τον Μάικλ Τζάκσον σε παιδικά πάρτυ στην Πεντέλη κι έφτασε να δουλεύει δίπλα στα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλιγουντ.

Με μητέρα δικαστή και πατέρα πολιτικό μηχανικό, κανένας δεν  μπορούσε να διακρίνει ότι από αυτή την ένωση, θα προκύψει ένα τεράστιο μουσικό ταλέντο. «Πάντα με έφερναν σε επαφή με οτιδήποτε καλλιτεχνικό», λέει η ίδια σε μία από τις πρώτες τις συνεντεύξεις. «Στο σπίτι, ακούγαμε πολλή ξένη μουσική καθώς και Χατζηδάκι και Θεοδωράκη. Είναι οι άνθρωποι που με ώθησαν. Υπήρχε πάντα οικογενειακή υποστήριξη».

Η Έλενα ξεκίνησε το πιάνο από 3 ετών και στην ηλικία των 4 ξεκίνησε μπαλέτο και θέατρο. «Μου άρεσε η σύνθεση. Στο δημοτικό έγραφα δικά μου κλασσικά κομμάτια στο πιάνο. Στην ηλικία των 12 περίπου ετών τα σταμάτησα όλα αυτά, γιατί μου φάνηκε ότι με έβαζαν σε ένα καλούπι που δεν ήθελα ή που δεν ήμουν έτοιμη να μπω. Τότε, άρχισα τα ντραμς, στα οποία με μύησε ο αδερφός μου».

Σταμάτησε το θέατρο νωρίς. Κατάλαβε ότι δεν ήταν στα όνειρά της να γίνει ηθοποιός, και έτσι οδηγήθηκε σε μία ρέμπελη ζωή ως έφηβη. Έβγαινε πολύ και άκουγε House και ηλεκτρονική μουσική.

Στα 18 της χρόνια, έφυγε από την Ελλάδα και πήγε στην Αγγλία για να σπουδάσει παραγωγή κινηματογράφου. Εκεί, η συμμετοχή της στην πρώτη της μπάντα με τραγούδι και μπάσο, το αγαπημένο της όργανο, της έδωσε την ώθηση για μία συνέχεια, που τότε, ούτε η ίδια θα μπορούσε να έχει ονειρευτεί.

Αλ Πατσίνο, Άντζελο Μπανταλαμέντι, Ντέιβιντ Λίντς αλλά και τα τραγούδα της στο «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, είναι μόνο μερικά από τα ονόματα με τα οποία έχει συνεργαστεί, γεμίζοντας εμπειρίες και αξέχαστα μουσικά ταξίδια. έγραψε τη μουσική για το σήμα της MGM και τώρα η μπάντα που λατρεύει από την εφηβεία της, αφού άκουσε τον προηγούμενο δίσκο της, «Better Than Electric», και τη διασκευή για το «Creep» των Radiohead, την προσέγγισε και της ζήτησε να διασκευάσει το κομμάτι τους, δείχνοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στo μουσικό ένστικτό της.

Κάπως έτσι, ήρθε και η συνεργασία με τους Depeche Mode. «Τι τιμή, είναι η αγαπημένη μου μπάντα όλων των εποχών» λέει η Kid Moxie πλέον, για μία μουσική συνάντηση που είναι σχεδόν ιστορική. Και αυτό, γιατί οι Depeche Mode μετρούν στην πολύχρονη ιστορία τους, μόλις δύο ντουέτα. Ένα με τον Johnny Cash και ένα με τους Goldfrapp. Το κομμάτι είναι το «Wagging Tongue» με την electronic neon noir ματιά της μοναδικής Κid Moxie.

Όπως δήλωσε η ίδια σχετικά με αυτή τη σπουδαία συνεργασία: «Έκανα ένα remix για το εκπληκτικό τραγούδι «Wagging Tongue», τι τιμή, οι Depeche Mode είναι η αγαπημένη μου μπάντα όλων των εποχών. Από την εποχή που μεγάλωνα στην Ελλάδα άκουγα Depeche Mode. To «Violator» ήταν το πρώτο άλμπουμ που θυμάμαι να ακούω και που άλλαξε εντελώς την αισθητική μου και τη μουσική που δημιουργώ ως ενήλικας. Επίσης μου ζήτησαν να τραγουδήσω, κάτι εξαιρετικά συναρπαστικό αλλά και τρομακτικό, το να τραγουδάς μαζί με τον Dave και τον Martin. Το «Wagging Tongue» μού φαίνεται ένα από τα πιο συναισθηματικά, βαθιά συγκινητικά τραγούδια του άλμπουμ και ένα από τα πιο σκοτεινά, το αγαπάω πραγματικά. Μου δόθηκε πάρα πολλή καλλιτεχνική ελευθερία να πειραματιστώ με αυτό και νιώθω πραγματικά περήφανη με το αποτέλεσμα και ανυπομονώ να το μοιραστώ μαζί σας, ελπίζω να το απολαύσετε».

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ