Ο Ελληνας χειρουργός που σκοτώνει τους όγκους
Σημαντικοί Έλληνες

Ο Ελληνας χειρουργός που σκοτώνει τους όγκους

Σημαντική επιτυχία σημειώνει μία μέθοδος που χρησιμοποιεί επικεφαλής θωρακοχειρουργός στο Βασιλικό Νοσοκομείο Μπρόμπτον του Τσέλσι, Γιώργος Λαδάς. Πρόκειται για μία συσκευή λέιζερ, η οποία καταστρέφει τελείως καρκινικούς όγκους στους πνεύμονες, μεγάλους όσο σχεδόν ένα γραμματόσημο, «σημαδεύοντάς» τους με ακτίνες φωτός που έχουν ενέργεια ισοδύναμη με 70 φούρνους μικροκυμάτων.

Εχοντας λάβει την πρώτη του εκπαίδευση στην Ελλάδα, ο Λαδάς έφυγε για τη Βρετανία, όπου εργάζεται από το 1994. Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Ελληνας επιστήμονας έχει πραγματοποιήσει από το 1997 εκατοντάδες παραδοσιακές επεμβάσεις αφαίρεσης μεταστατικών όγκων στους πνεύμονες, μια διαδικασία η οποία είναι εξαιρετικά αργή, καθώς μπορούσε να διαρκέσει έως και 12 ώρες, μέχρι τη στιγμή, που άρχισε να εφαρμόζει τη νέα τεχνική.

Το λεγόμενο «λέιζερ των πνευμόνων», που κοστίζει περίπου 120.000 λίρες, επιτρέπει τη συντόμευση της επέμβασης και παραμονής στο νοσοκομείο, καθώς και την ταχύτερη ανάνηψη των ασθενών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ιδέα αφαίρεσης όγκων με λέιζερ πρωτοεμφανίστηκε στη Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του ΄90. Η συσκευή του Λαδά εκπέμπει ενέργεια 70.000 βατ ανά τετραγωνικό εκατοστό, παράγοντας θερμοκρασία μέχρι 7.000 βαθμούς Κελσίου , με αποτέλεσμα ο όγκος να εξατμίζεται τελικά και να εξαφανίζεται τελείως. Στη διάρκεια της επέμβασης, όλοι πρέπει να φορούν ειδικά προστατευτικά γυαλιά για να αποφύγουν τυχόν βλάβη στα μάτια τους από το λέιζερ.

Ο Γ. Λαδάς, εκπαιδεύτηκε στη Γερμανία και Αυστρία στη νέα τεχνική, ενώ πριν προχωρήσει στην εφαρμογή της μεθόδου, πήρε σχετική άδεια από την αρμόδια επιτροπή του βρετανικού νοσοκομείου, η οποία διασφαλίζει την ασφάλεια των ασθενών.

ΣΧΟΛΙΑ

  Σχόλια: 9

 1. Yioula Iacovou

  Το λειζερ ειναι μονο για πνευμονες η και για αλλα οργανα οπως ουροδοχου κυστης. Ευχαριστω περιμενω απαντηση σας.


 2. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΦΑΙΗ

  καμαρωνουμε για τον Ελληνα επιστημονα


 3. Αλεξοπουλου Ελενη

  Ποιο είναι το κόστος της επέμβασης για καρκίνο πνευμονα;Παρακαλώ πολύ απαντήστε μου


  • Konstantinos

   Δεν γνωρίζουμε, καθώς εμείς παρουσιάσαμε στο συγκεκριμένο άρθρο τον Έλληνα ιατρό Γιώργο Λαδά. Θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με το Βασιλικό Νοσοκομείο Μπρόμπτον του Τσέλσι.


 4. Προσπαθώ να εντοπίσω τον Κο Λαδά γαπό την Ελλάδα αλλά επικοινωνήσαμε με το συγκεκριμένο νοσοκομείο και μας ενημέρωσαν ότι δεν εργάζεται πλέον σεκεί. Γνωρίζουμε που εργάζεται τώρα? Υπάρχει κάποιο στοιχείο επικοινωνίας μαζί του? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.


  • Μπορέσατε να βρείτε κάποια στοιχεία επικοινωνίας με τον Δρ Λαδά; Ούτε εμείς μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί του. Σας ευχαριστώ.


 5. Ευαγγελία Κουταλά

  Χρόνια σας Πολλά !!
  Συγχαρητήρια για την τόσο ενδιαφέρουσα σελίδα σας.
  Σε παλαιότερη δημοσίευση σας , αναφέρεστε στο γιατρό Γεώργιο Λαδά. Επειδή αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό περιστατικό στην οικογένεια , θα ήθελα να με ενημερώσετε αν έχετε τρόπο επικοινωνίας με τον ίδιο ή με το νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται καθώς δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη.
  Θα σας ήμουν ευγνώμων
  Σας ευχαριστώ πολύ


ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ