Καταξιωμένος σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας
Σημαντικοί Έλληνες

Καταξιωμένος σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας

Ο Μπιλ Καραγκούνης είναι ένας έμπειρος και καταξιωμένος ηγέτης σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα υψηλής τεχνολογίας. Είναι ο Διευθυντής Διαχείρισης του Προγράμματος για τα λειτουργικά συστήματα Windows (Director of Program Management for Windows Operating systems), στα κεντρικά γραφεία της Microsoft Corporation.  Είναι υπεύθυνος στην Αυστραλία για οτιδήποτε αφορά τα Windows, από την ομάδα του Insider, το Feedback Hub, μέχρι την απόδοση των λειτουργικών συστημάτων. Τα αποτελέσματα της δουλειάς του, χρησιμοποιούνται από πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους.

Γεννήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας από Έλληνες μετανάστες, οι οποίοι μετά βίας μιλούσαν Αγγλικά. Σπούδασε Επιστήμη Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Ο Μπιλ Καραγκούνης είναι ιδιοκτήτης προϊόντος του προγράμματος Windows Insider και έχει εμπειρία ως Διευθυντής Πωλήσεων στις επιχειρήσεις Visual Studio Tools στην Αυστραλία.

Τον Σεπτέμβριο του 2014, η Microsoft παρουσίασε το νέο λειτουργικό σύστημα των Windows 10 και κάλεσε τους χρήστες να δοκιμάσουν το εξαιρετικά ημιτελές λειτουργικό σύστημα, επί ενάμιση χρόνο πριν βγει στα ράφια των καταστημάτων. Το πρόγραμμα αυτό, ονομάστηκε Windows Insider.

Μόνο οι υπάλληλοι της Microsoft είδαν τη νέα έκδοση πριν κυκλοφορήσει. «Θα συνεχίζαμε για χρόνια, μέχρι να είμαστε έτοιμοι να δείξουμε το προϊόν μας στον κόσμο», δήλωσε ο Καραγκούνης στο Business Insider.

Υπάρχουν πάνω από 10 εκατομμύρια Windows Insiders σήμερα, μέσα από τους υπολογιστές, tablets, και smartphones με Windows 10.

«Μερικοί έχουν προγράμματα beta testing», λέει ο Καραγκούνης και προσθέτει: «Εμείς έχουμε κάτι παραπάνω από ένα πρόγραμμα beta testing. Έχουμε μια ολόκληρη κοινότητα».

Τον Νοέμβριο του 2016, η Microsoft ανακοίνωσε την Unified Update Platform (UUP). Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της UUP είναι ότι πρόκειται να μειώσει σημαντικά το μέγεθος των μελλοντικών αναβαθμίσεων, και έτσι οι χρήστες δεν θα είναι απαραίτητο να κατεβάζουν ένα ολόκληρο build του λειτουργικού συστήματος.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ονομάζεται differential download packages, και ουσιαστικά πρόκειται για τον τεχνικό όρο του “κατεβαίνει μόνο ότι είναι απαραίτητο”. Ένα differential download, κοιτάζει τα αρχεία που υπάρχουν ήδη στο σύστημα και τα χρησιμοποιεί για τη νέα έκδοση του OS.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ