Η μεσογειακή ομορφιά και το αστείρευτο ταλέντο που κέρδισαν το Hollywood
Σημαντικοί Έλληνες

Η μεσογειακή ομορφιά και το αστείρευτο ταλέντο που κέρδισαν το Hollywood

Η Βαλέρια Γκολίνο είναι το δεύτερο παιδί ενός Ιταλού και μιας Ελληνίδας ζωγράφου. Μεγάλωσε στη Νάπολη της Ιταλίας μέχρι που οι γονείς της χώρισαν. Έζησε τρία χρόνια με τη μητέρα της στην Αθήνα και μετά επέστρεψε στην Ιταλία, όπου έμεινε άλλα τρία χρόνια με τον πατέρα της.

Εκεί ξεκίνησε να ασχολείται με το μόντελινγκ και αφού γίνεται γνωστή στον καλλιτεχνικό χώρο της δίνεται ένας ρόλος στην ταινία «scherzo del destino in agguato dietro l’angolo come un brigante da strada». Αποφασίζει να εγκαταλείψει το λύκειο και την καριέρα της ως μοντέλο. Χωρίς να έχει σπουδάσει καθόλου υποκριτική η Βαλέρια το 1985 πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Piiccoli fuochi»του Πίτερ Ντελ Μόντε, με τον οποίο αρραβωνιάστηκε την ίδια χρονιά, ενώ ένα χρόνο αργότερα κερδίζει το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στο φεστιβάλ της Βενετίας για την ερμηνεία της στην ταινία «Storia d’amore».

Μετά από αυτή την επιτυχία η Βαλέρια Γκολίνο έκανε αρκετές δουλειές στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο και από το 1988 άρχισε να κάνει συνεργασίες με αμερικανικές παραγωγές όπως το Big Top PeeWee, το Rain Man και την τεράστια επιτυχία Hot shots. Ακολουθεί στο Χόλιγουντ μια καριέρα μέσα από την οποία φτάνει να γίνει διεθνώς δημοφιλής χωρίς να ξεχνά την καταγωγή της.

Το 1996 ήταν παραγωγός και πρωταγωνίστρια στη ταινία «Η Σφαγή του Κόκορα» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Πάντζη, γαι την οποία κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Πέντε χρόνια μετά πρωταγωνιστεί στην ελληνική ταινία Το Τάμα επίσης σε σκηνοθεσία Ανδρέα Παντζή.

Σήμερα η Βαλέρια Γκολίνο δουλεύει στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική και συνεργάζεται με νέους αλλά και καταξιωμένους ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Γνωρίζει τέσσερις ξένες γλώσσες άπταιστα(αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ελληνικά) γεγονός που διευκολύνει τη δουλειά της.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ