Ο διακεκριμένος έλληνας καθηγητής και μέλος της κυβέρνησης των ΗΠΑ
Έργα Ελλήνων

Ο διακεκριμένος έλληνας καθηγητής και μέλος της κυβέρνησης των ΗΠΑ

Ο Δρ. George Sigounas είναι Διοικητής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων και Παροχής Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ (HRSA) από την 1 Μαΐου 2017, ενώ είναι καθηγητής και διευθυντής στο Τμήμα Αιματολογίας/Ογκολογίας του East Carolina University’s Brody School of Medicine.

Ο Δρ George Sigounas έλαβε πτυχίο Βιολογίας και Χημείας από το Πανεπιστήμιο Πατρών, πτυχίο Φυσιολογίας και Βιολογίας από το Northeastern Universtity και Διδακτορικό Δίπλωμα στην Κυτταρική Βιολογία και Φυσιολογία από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.

 

 

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων και Παροχής Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ είναι αρμόδια για τη βελτίωση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη για άτομα που είναι γεωγραφικά απομονωμένα και ευάλωτα από οικονομική ή ιατρική άποψη. Ως Δ/ντής, ο Δρ Sigounas επιβλέπει την εκτέλεση του ετήσιου προϋπολογισμού ύψους 11,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων της HRSA (FY 2019), που χρησιμοποιείται για την επέκταση της πρόσβασης σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη μέσω μιας σειράς επιχορηγήσεων στις κυβερνητικές και τοπικές κυβερνήσεις, τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και τα προγράμματα κατάρτισης των επαγγελμάτων υγείας.

Υπό την ηγεσία του Δρ. Sigounas, η HRSA έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 27 εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρη τη χώρα μέσω του Προγράμματος του Κέντρου Υγείας, προσεγγίζοντας περισσότερους ανθρώπους από ποτέ. Ο οργανισμός ενίσχυσε το εργατικό δυναμικό της υγειονομικής περίθαλψης και τους συνδεδεμένους εξειδικευμένους επαγγελματίες σε αστικές και αγροτικές κοινότητες που δεν καλύπτονται επαρκώς, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης περίπου 12.800 κλινικών ιατρών από το Corps Corp και τη NURSE Corps για την παροχή ιατρικών, οδοντιατρικών και ψυχικών υπηρεσιών σε περισσότερους από 13 εκατομμύρια Αμερικανούς.

 

 

Η HRSA έχει προσφέρει υπηρεσίες δημόσιας υγείας για σχεδόν 56 εκατομμύρια έγκυες γυναίκες, μητέρες, παιδιά και οικογένειες. Το Πρόγραμμα HIV / AIDS Ryan White παρέχει πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη, φάρμακα και υπηρεσίες υποστήριξης σε περισσότερους από 535.000 ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με HIV στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Δρ Sigounas έχει προχωρήσει στις προτεραιότητες του Τμήματος, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης της επιδημίας των οπιοειδών μέσω της ενσωμάτωσης της συμπεριφοράς στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και τη φροντίδα του HIV καθώς και την αύξηση της πρόσβασης σε υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας.

 

 

Πριν γίνει μέλος της HRSA, ο Δρ Sigounas πέρασε 23 χρόνια ως Καθηγητής Ιατρικής στο Brody School of Medicine του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Καρολίνας στο Greenville της Νέας Υόρκης. Εκεί διηύθυνε την Κλινική Μονάδα Κινητής Θεραπείας, η οποία παρείχε το Πρόγραμμα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών με τα κύτταρα που μεταμοσχεύθηκαν σε ασθενείς με καρκίνο. Από το 1987 έως το 1994, ο Δρ George Sigounas ήταν επιστήμονας και ερευνητής στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας και το Ναυτικό Ιατρικό Κέντρο. Μέσα από τα χρόνια, οι ερευνητικές προσπάθειές του έχουν οδηγήσει σε αρκετά διπλώματα ευρεσιτεχνίας των Η.Π.Α και του διεθνή κόσμου.

Για περισσότερα από 25 χρόνια, ο Δρ George Sigounas διδάσκει και εκπαιδεύει ένα ευρύ φάσμα φοιτητών, συμπεριλαμβανομένων των προπτυχιακών φοιτητών, των πτυχιούχων, των φοιτητών ιατρικής και των ειδικευμένων γιατρών. Ήταν επίσης σύμβουλος πολλών μεταπτυχιακών φοιτητών και συνεργάστηκε με πολλούς κλινικούς και επιστήμονες.

 

 

Ο Δρ. Sigounas είναι μέλος πολλών επαγγελματικών ενώσεων και υπηρέτησε σε πολυάριθμες Πανεπιστημιακές, Εθνικές και Διεθνείς Επιτροπές, όπως η Academia, η Federal Government και η Private Sector.

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ