Ένας από τους ηγέτες του Extreme Metal Drumming
Έργα Ελλήνων

Ένας από τους ηγέτες του Extreme Metal Drumming

Ο Γιώργος Κόλλιας είναι ευρέως γνωστός ως ένας από τους ηγέτες του Extreme Metal Drumming.

Γεννήθηκε στις 30 Αυγούστου το 1977 στην Κόρινθο όπου και μεγάλωσε. Απέκτησε τα πρώτα του ντραμς σε ηλικία δώδεκα ετών, αφού πρώτα είχε ήδη κάνει για δύο χρόνια μαθήματα κιθάρας. Το 1990 ξεκίνησε τα πρώτα του μαθήματα στο μουσικό όργανο που τόσο πολύ αγαπά, τα ντραμς, αρχικά με τον Βασίλη Μπαξεβάνη και στη συνέχεια με το Γιάννη Σταυρόπουλο.

Το μουσικό συγκρότημα “Extremity Obsession” ήταν το πρώτο που συμμετείχε. Ηχογράφησε δύο demos, εκτελώντας μάλιστα και χρέη τραγουδιστή, παραγωγού και στιχουργού. Έπειτα από λίγα χρόνια, ο Κόλλιας μετακομίζει στην Αθήνα προκειμένου να γίνει μέλος του συγκροτήματος “Nightfall”, με το οποίο ηχογραφούν δύο άλμπουμ το “I Am Jesus” και το “Lyssa-Rural Gods And Astonish Punishments”.

Ο Κόλλιας σχηματίζει μαζί με άλλους το συγκρότημα “Sickening Horror” και ηχογραφεί το πρώτο τους cd με τίτλο “When Landscapes Bled Backwards”. Έχοντας πλέον ξεκινήσει να παίζει και στα δύο μέταλ συγκροτήματα, ο Κόλλιας αρχίζει να τραβά την προσοχή άλλων ντράμερ και να δημιουργεί το δικό του κοινό στην ελληνική μέταλ σκηνή. Οι πολλές εμφανίσεις σε στούντιο και συναυλίες τον βοήθησαν να καθιερώσει το όνομα του καλού και multistyle ντράμερ.

Τον Αύγουστο του 2004, μετακομίζει στις Ηνωμένες Πολιτείες και γίνεται μέλος του συγκροτήματος “Nile”. Ξεκινά να δουλεύει μαζί τους το νέο τους άλμπουμ Annihilation Of The Wicked” το οποίο και ηχογραφείται δύο μήνες αργότερα.

Αμέσως μετά την ηχογράφηση του άλμπουμ, ο Έλληνας ντράμερ ξεκινά την πρώτη του παγκόσμια περιοδεία παίζοντας στα μεγαλύτερα φεστιβάλ μέταλ της Ευρώπης όπως το Wacken, το Graspop και το Hellfest, της Ιαπωνίας το Loudpark και στο πολύ γνωστό φεστιβάλ Ozzfest της Αμερικής.

Ο Κόλλιας μέχρι και σήμερα παραμένει μέλος του συγκροτήματος “Nile” με το οποίο έχει ηχογραφήσει τα άλμπουμ “Ithyphallic”, “Those Whom The Gods Detest” και “At The Gate Of Sethu”. Το πάθος του για τα ντραμς τον οδήγησαν στο να αρχίσει να ασχολείται με Drum Clinics και εργαστήρια σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και να γίνει μέλος στη σχολή μοντέρνας μουσικής στην Αθήνα διδάσκοντας Extreme Drumming Department.

Έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ για ντραμς όπως στο London Drum Show, στο Adams Drumfest, στο Internation Percussion Festival και σε άλλα. Ο Κόλλιας έχει κάνει πληθώρα Clinic περιοδειών σε Ευρώπη, Αυστραλία και Ιαπωνία και έχει εμφανιστεί ως κεντρικός performer σε μεγάλες Expo παραστάσεις όπως στο Musikmesse στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας και στο Palm Expo στη Βομβάη της Ινδίας. Επίσης, έχει λάβει μέρος σε σημαντικά drum camps όπως το SickDrummer Camp και το Thomas Lang’s Big Drum Bonanza.
Λόγω της μεγάλης επαγγελματικής του πορείας και αναγνώρισης έχει φιλοξενηθεί σε πολλά περιοδικά σχετικά με τα ντραμς όπως τα : Drum!, Le Batteur, Modern Drummer, Top Drummer και άλλα.

Ο Κόλλιας έχει κυκλοφορήσει δύο DVD για εκμάθηση ντραμς το “Intense Metal Drumming” και το “Intense Metal Drumming II”. Το πρώτο DVD κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2008 και το δεύτερο το φθινόπωρο του 2012 και τα δύο έλαβαν τις καλύτερες κριτικές. Με τα DVD αλλά και τα online μαθήματα τα οποία παραδίδει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, ο παγκοσμίου φήμης ντράμερ, αποκάλυψε τις ικανότητες του και ως “δάσκαλος”.

Ο ίδιος, με μεγάλη επιτυχία παραδίδει online μαθήματα ντραμς και σε άλλους ιστότοπους όπως ο Drum Guru της Hudson Music.

Το 2013, ο Κόλλιας ανακοίνωσε τη δημοσίευση του πρώτου του βιβλίου “The Odyssey Of Double Bass Drumming (The Beginning, The Journey, The Arrival)” το οποίο θα αποτελείται από τρεις τόμους.

Ο Κόλλιας με την υπογραφή του βγάζει επίσης και προϊόντα για ντραμς όπως τα Vic Firth SGK Signature sticks αλλά και τα πετάλια Axis George Kollias Special Edition.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ