Αναπληρωτής βοηθός του Ντόναλντ Τραμπ
Έργα Ελλήνων

Αναπληρωτής βοηθός του Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τζορτζ Τζιτζίκος αναλαμβάνει τη θέση του αναπληρωτή βοηθού του Προέδρου και Διευθυντή επιχειρήσεων στις 20 Ιανουαρίου 2017. Ήταν ο διευθυντής επιχειρήσεων της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ καθώς και από τους πρώτους που εντάχθηκαν στην ομάδα του. Παράλληλα είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος της Telion Copr, μίας εταιρείας με ολοκληρωμένες λύσεις στην διαχείριση και τον σχεδιασμό συμβάντων, τις δημόσιες σχέσεις και θέματα μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Κατάγεται από την Καλαμάτα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και το Μάρκετινγκ στο Birmingham-Southern College των Ηνωμένων Πολιτειών το 1990.

Από το 1996, ξεκίνησε να εργάζεται ως Event Manager στο Orange County Convention Center. Εργάστηκε στην εταιρεία έως και το 1999.

Τον Ιανουάριο του 1999, ο Τ. Τζιτζίκος ίδρυσε την Telion Corp, θέση που διατηρεί έως και σήμερα. Η εταιρεία πλέον σχετίζεται με πολιτικά και θρησκευτικά πρόσωπα, ενώσεις, εταιρείες και με τις ίδιες τις κυβερνήσεις για την οργάνωση συνεδριών και συμβάντων, συναντήσεων και δεξιώσεων. Το μότο της εταιρείας είναι: “Οποιαδήποτε ώρα, Οποιοδήποτε μέρος… Παρέχουμε Παγκόσμιες Υπηρεσίες”.

Η εταιρεία εκπροσωπούσε την ΒΡ, μετά το ατύχημα στην εξέδρα εξόρυξης πετρελαίου Deepwater Horizon, στον Κόλπο του Μεξικό. Επίσης οργάνωσε το ταξίδι του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Ποντίφικα στα Ιεροσόλυμα, το 2014. Ο ίδιος δήλωσε πως ήταν μια εμπειρία που θα του μείνει αξέχαστη.

Ο Τ. Τζιτζίκος έχει επίσης ασχοληθεί έντονα με τη πολιτική σκηνή των Ηνωμένων Πολιτειών. Από τον Ιούνιο του 2001 έως και τον Ιανουάριο του 2009, είχε τον πρώτο λόγο επί της 8ετούς προεδρίας του Τζορτζ Μπους στον Λευκό Οίκο. Τη περίοδο 2006-2008 ήταν ο επικεφαλής εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικού των Ηνωμένων Πολιτειών. Επίσης έχει αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία του ΜακΚέιν-Πέιλιν το 2008 και του Μιτ Ρόμνεϊ το 2012. Το 2015, ορίστηκε Διευθυντής Επιχειρήσεων της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τζορτζ Τζιτζίκος διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την ελληνική κοινότητα και βρίσκεται πίσω από μεγάλες δωρεές στα ιδρύματα της Αρχιεπισκοπής.

Διαβάστε επίσης:

Ομογενής αναλαμβάνει αναπληρωτής βοηθός του Τραμπ

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ